Harmadik


„Áldjon meg téged az Úr, és őrizzen meg téged! Ragyogtassa rád orcáját az Úr, és könyörüljön rajtad! Fordítsa feléd orcáját az Úr, és adjon neked békességet!”

Mózes negyedik könyve 6. fejezet 24-26. vers

Képzeld el, hogy egy kietlen, köves sivatagon vonulsz át egy hatalmas tömeggel. Bármerre nézel, csak a végtelen kopárságot látod, meleg van, szárazság, már régóta vándoroltok, és tudod jól, messze még a végállomás. Ez a hely, a puszta sosem szerepelt álmaid otthonaként a képzeletedben, egy időre letáboroztok, de majd menni kell még tovább. Fáradt vagy, a remény pedig úgy ingadozik benned, mintha vad, tengeri szelek fújnák jobbra-balra.

Ekkor felhangzik a főpap hangja, szavai pedig egymás után kezdenek utat találni szívedbe. „Áldjon meg téged az Úr, és őrizzen meg téged! Ragyogtassa rád orcáját az Úr, és könyörüljön rajtad! Fordítsa feléd orcáját az Úr, és adjon neked békességet!”

A puszta komor valóságába fényt hasít az áldás. Isten így áll hozzánk. Isten itt van köztünk. Isten velünk baktat át a sivár tájon és velünk együtt várja a megérkezést. Mosolyog ránk, törődik velünk, osztozik sorsunkon, és biztonságot, bocsánatot, békességet akar adni. Mert, itt a tábor közepén áll a szent sátor, és Ő vezet minket hazafelé.

Mert ilyen az Isten. Kész arra, hogy minden körülményben osztozzon az övéivel, kész a jóra, elfogadásra, kegyelemre, irgalomra. Kész arra, hogy jelenlétével védelmet nyújtson a legkiszolgáltatottabb helyzetben, hogy népe minden fájdalmát, kérdését, szenvedését megélje és velük hordozza. Kész arra, hogy amikor eljön az ideje, bevezesse őket Kánaánba, és békességben éljen velük tovább.

És Isten semmit sem változott azóta. Ma, ahogy meggyullad a harmadik gyertya, az öröm lángja, halld meg Te is, Kedves Olvasó, ebből a gyönyörű ószövetségi igéből Isten befogadó szeretetének hívását! Krisztus azért született meg abban a betlehemi istállóban, hogy rajta keresztül megismerhesd, milyen, amikor Isten rád mosolyog. Amikor láthatod a Teremtő arcát, mert itt van közel hozzád, egy karnyújtásnyira. Azért született meg, hogy biztonságot, bocsánatot és békét hozzon az embernek, hogy megtapasztalhassa mindenki a megváltás csodáját.

Hát engedd, hogy Isten Fia világosságot gyújtson szívedben, és add át másoknak is az öröm üzenetét: Itt van Isten köztünk!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima