Ez nem az a nap!

„Állhatatosságotokkal nyeritek meg majd a lelketeket.”

Az egyik kedvenc filmem, A Gyűrűk Ura - A király visszatér jelenete jutott eszembe, miután elolvastam ezt az igét. Aragorn egy végső ütközetbe vezeti az emberek egyesült seregét a gonosz Sauron ellen Mordor kapujához, egy utolsó segítséget nyújtva a Végzet-hegye felé igyekvő Frodónak, hogy elpusztíthassa az Egy Gyűrűt, a hatalom gyűrűjét. Az ellenséghez képest az emberek egy maroknyian vannak csak. A katonák szemében félelem ül. És ekkor megszólal a Vezér.

„Álljátok a sarat! Ne engedjetek! Gondor fiai s Rohanéi, testvéreim! Látom a szemetekben ugyanazt a félelmet, mely engem is környékez. Eljöhet a nap, mikor a bátorság elhagy minket, mikor cserbenhagyjuk barátainkat, felbontjuk szövetségünket, de ez nem az a nap! A farkasok órájának, mikor a pajzsok széttörnek, s az emberek kora széthullik, még nem jött el a napja! Mert ma harcolunk! Mindazért, ami számotokra kedves ezen a földön, küzdjetek meg, nyugat hős népe! (Részlet A Gyűrűk Ura - A király visszatér c. filmből, Aragorn beszéde a Fekete kapunál)

Hát halld meg te is ma reggel így, ilyen lelkesítően, szívig hatóan Isten szavát! Ő látja az előtted tornyosuló kihívásokat, és nagyon jól ismeri azt a helyzetet, amiben éppen vagy. Látja a küzdelmedet, megfogyatkozott erődet, a szemed alatt sötétlő karikákat, az álmatlan órákat, az újabb és újabb problémát, amibe beleütközöl. Ma annyit kér tőled, tarts ki!

Te Isten hőse vagy, nem a meghátrálás embere! Ne engedj a gonosznak, aki el akarja venni az utolsó csepp reményt is a szívedből! Állj meg Jézus oldalán! Jézusén, aki elment a keresztig és még azon túlig is érted, és győzött, hogy te is győzhess Vele! Jézusén, akinek túl drága voltál, ezért vállalta érted a kínhalált. Jézusén, akinek túl üres volt a menny nélküled. 

Ő ma azt üzeni neked, hogy ez nem az a nap, amikor feladod, amikor kiesik a kard a kezedből, és befejeződik a küzdelem. Ez nem az a nap. Mert Ő veled, melletted harcol. Érted harcol! Hát tarts ki te is! Ő az, aki megéli minden fájdalmadat, minden nehézségedet, és így mondja neked: ez nem az a nap. Ma ki fogsz tartani!

Harcolj hát az Ő oldalán Istenért, és mindazért, ami számodra kedves ezen a földön. És ne feledd, a győzelem már biztos. Mert a sír üres. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet