Az idő ajándéka


„Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt.”

Prédikátor könyve 3.fejezet 1.vers

 

Az idő az egyik legértékesebb dolog az életben. Figyeljük az időt akkor, amikor egy szeretett személlyel vagyunk és sóvárgunk még több együtt töltött időért, ahogy figyeljük az időt akkor is, amikor egy szomorú eseményt élünk meg, feltéve a kérdést, hogy vajon meddig tart még és miért nincs még vége?!

Az idő nem csak napjainkban jelentőségteljes. Az Ószövetség idejében három egymástól elkülönített időt fogalmaztak meg, amely az idézett szakaszban is megfigyelhető. Az eredeti héber iratban egy meghatározott, körülhatárolt időt; valaminek a sajátos, történésbeli idejét és végül a kisebb-nagyobb időszakok idejét ( a teremtéstől Jézus második eljöveteléig számított idő is ebbe tartozik) találjuk. A könyv szerzője ezzel azt sugallja, hogy minden eseménynek rendelt, meghatározott ideje van, amely idők esetleg időszakokba rendeződnek és amikor lezárul egy időszak, csak azután érthetjük meg az eseményeket és kaphatunk választ a „Miért?” kérdéseinkre.

Olykor  szembesülünk azzal, hogy az életünk történéseit nem minden esetben tudjuk befolyásolni, megváltoztatni vagy semmissé tenni. Minden történés hatással van ránk és ezek a hatások alakítják a további életünket, döntéseinket és ezzel a ténnyel meg kell tanulni együtt élni.

Van azonban egy másik tény, amely talán enyhíti az előbbi kilátástalannak és borúsnak tűnő helyzetet: mögöttünk és az idő mögött Isten áll! Minden abban az időben és úgy történik, ahogy a legjobb és bár nehéz megélni egy-egy tragédiát vagy mélypontot, minden rettenet mögött ott rejtőzik Isten és áldássá akarja azt formálni az életünkben. A mi szemünk korlátolt és nem tud tovább látni a láthatóknál, épp ezért kell Istenre bízni az idők dolgait, mert Ő látja a láthatatlant és tudja, hogy mire van szükségünk.

A mai nap feladata az, hogy észre vegyük a lehetőségeket, merjünk élni velük, így felismerve Isten ajándékait. Mindennek eljön az ideje, csak ami jó, arra kicsit többet kell várni…! 😊

Áldott napot!

 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima