Legyen minden nap ünnep

“Aki jóra törekszik, jóakaratot szerez, de eljön a rossz arra, aki azt hajhássza.”

Közeledik a szeretet ünnepe. Ezen a napon mindenki igyekszik a legjobb arcát mutatni. Vannak, akik elmennek önkénteskedni, vannak, akik jótékonykodnak, és adományokat adnak a rászorulóknak. Mindenki máshogy próbálja ezt az alkalmat saját maga, szerettei, és mások számára is ünnepélyessé tenni. Érdekes, hogy úgy érezzük, hogy egy-egy jó tett helyreteszi a korábbi rosszakat. Kicsit karma szerű érzés. Kicsit olyan, mintha ezzel jóvá tennénk azokat a hibákat, amiket elkövettünk előtte.

Milyen jó lenne, ha minden nap úgy élnénk, mintha karácsonyra készülnénk! A fenti ige pont erről szól. Élj minden napot úgy, mintha holnap karácsony lenne. Élj minden napot úgy, hogy megpróbálsz jót tenni. Nem csak azért, mert az a helyes, vagy mert ez a dolgod. Azért is, mert az jó neked.

Képzeld el a következőt! Két ember megy az utcán. Az egyikük mindenkinek köszön, ha valaki elesik, segít neki felkelni, ha leesik a kisgyerek macija, felveszi neki, és viszaadja, ha egy koldus ül a földön, bedob egy kis aprót... Na de mi van a másikkal. Ő amikor látja, hogy valaki elesett, jóízűen nevet, majd tovább áll. A kisgyerek maciját nem hogy nem adja vissza, de még rá is lép. A koldusnak pedig csak egy használt zsebkendőt dob a poharába. Te melyikükkel állnál le beszélgetni? Melyikükhöz lépnél oda szívesebben?

Nem karma, egyszerű következmény. Legyél jó másokhoz, és ők is (jobb esetben) jók lesznek veled. Élj úgy, mintha minden nap karácsonyt várnál. Luther után szabadon: "Ha tudnám, hogy holnap eljön Jézus, ma még megpróbálnék jó ember lenni."

Élj úgy, mintha minden nap várnád Jézust, és boldogan ünnepelnélc!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

A meghallgatott ima

Isten terve