Mérhetetlen szeretet


Sionnak megváltást hoz a jog, megtértjeinek meg az igazságosság.

Ézsaiás könyve 1.fejezet 27.vers

Történt már olyan az életedben, hogy valamire nagyon vágytál? Úgy igazán szeretted volna magad mellett tudni, érinteni, érezni, csodálni?! Életünk során megannyi tárgyra, élményre, emberre vágyakozunk. Időnként valóra válnak ezek az álmok, de vannak dolgok, amelyekre bármennyire is vágyunk, nem kaphatjuk meg. Különböző akadályokkal találhatjuk magunkat szembe, amelyekkel nem biztos, hogy megtudunk küzdeni. Ma reggel egy olyan történetet szeretnék a szívedre helyezni, amely egy vágyról szól. Had meséljem el…

Élt egy kis bárányka, aki nagyon vágyakozott a szabadságra. Bármit megadott volna azért, hogy végre a szabadban futkározhasson, ugráljon és ne kelljen figyeljen a pásztorra. Élvezni akarta az életét. Egy nap gondolt egyet és pikk-pakk egy ismeretlen tisztáson találta magát. Ahogy körülnézett senkit nem talált maga körül. Szinte érezte, ahogy átjárja a boldogság. Ugrándozott, szaladgált, óriásiakat szökkent. Egy hirtelen ugrással azonban egy olyan helyre érkezett, ahonnan nem tudott kiszabadulni. A pásztor idő közben észrevette, hogy egy bárányka hiányzik, így utána eredt, hogy megkeresse. A bárányka boldogságát egy kétségbeesett érzés váltotta fel, amely kegyetlen bégetésbe változott át. A pásztor meghallotta a hangot és elindult abba az irányba. Elérte a szakadékot, bemászott utána, vállára vette és haza vitte.

A pásztor és a bárányka is vágyakozott valamire: egymásra. A távolság pillanatában nem volt semmi más, amire  jobban vágytak volna mint, hogy újra együtt legyenek. A kis bárány fájdalmak útján tapasztalta meg, hogy milyen távol lenni a pásztor békés, nyugodt és biztonságos környezetétől. A pásztornak még időben sikerült odaérnie a bárányhoz, még mielőtt bármilyen vadállat bánthatta volna.

Isten a következőket üzeni Hóseás prófétán keresztül a számodra/számunkra:     „Eljegyezlek magamnak örökre, eljegyezlek magamnak az igazság és a törvény, a szeretet és az irgalom ajándékával. Eljegyezlek magamnak a hit ajándékával, és megismered az Urat.” (Hós.2:21-22)

Isten kiválasztott, megváltott, megvásárolt és eljegyzett magának! Ő vágyik arra, hogy a közelében legyünk. Szeret! Mérhetetlenül!

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia