Kövesd a Fényforrást!


“Ő szabadított meg minket a sötétség hatalmából, és ő vitt át minket szeretett Fiának országába, akiben van megváltásunk és bűneink bocsánata.”


A legtöbb gyereknek a sötétség félelmetes. Én is személy szerint gyerekként nagyon féltem a sötétben. Nem tudtam mi van ott, ahol nem látok. A sötét az ismeretlen, talán veszélyest jelentette számomra. Ezzel szemben a világosság egyszerű volt mindig. Amit látok, az van, és tudom, hogy mi micsoda. Mégha veszélyes is, akkor is látom, és tudom, hogy miért veszélyes. Mióta gyerekem van, azt is tudom pontosan, hogy milyen veszélyek várnak rám a sötétben. Széthagyott játékok, amikre nem kellemes rálépni. 

A Biblia többször a bűnt sötétségnek, Istent pedig világosságnak írja le. Ez az ellentét a kezdetektől így van. Ez a párhuzam átível az egész történelmen.

Pál apostol szerint születéstől a sötétség hatalmában élünk. Ez azt jelenti, hogy elszakadtunk a fény forrásától, Istentől. Távol vagyunk tőle, és pont emiatt a sötétben tapogatózva próbálunk utat találni magunknak. Az élet így nem egyszerű, és nagyon kicsi az esélye, hogy teljesen véletlen pont a jó utat találjuk meg.

Még jó, hogy Isten megígérte, hogy nem kell egyedül küzdenünk. Még jó, hogy volt valaki, aki azért élt, hogy minket közel vigyen Istenhez. Hogy a fényben járhassunk. Jézus áldozata az, aki miatt nem kell sötétben tapogatóznunk.

Megteheted, hogy továbbra is a sötétben botladozva élsz, de követheted a fény forrását! Dönts még ma!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet