Túl egyszerű?


"Tartsatok szent böjtöt, hívjátok istentiszteletre a népet! Gyűjtsétek össze a véneket, az ország minden lakóját Isteneteknek, az Úrnak házába, és kiáltsatok az Úrhoz!"


Jóel próféta könyvében találunk egy nagyszerű ígéretet, ami kapcsolódik a böjtre, szent gyülekezésre és imádságra való felhíváshoz: „mindaz, aki az Úrnak nevét hívja segítségül, megmenekül…” Jóel 2.32

Kérdezhetnénk: ilyen egyszerű az üdvösség útja? Jóel könyve (és más bibliai szakaszok szerint) igen, ilyen egyszerű. Aligha tudjuk felmérni milyen nagy jelentősége van a könyörgésnek. Ha az imádság valódi találkozás Istennel, akkor az katarzist eredményez. Hatalmas változást tud munkálni Isten bennünk, miközben a színe elé járulunk, s őszintén kiöntjük előtte szívünket, s meghallgatjuk amit mond nekünk. Problémákkal megterhelve, fájdalommal, vagy haraggal telve fordulunk Istenhez, s mialatt imádkozunk valami megváltozik bennünk. „Mikor kiáltottam, meghallgattál engem, felbátorítottál engem, lelkemben erő támadt.” Zsoltár 138.3

Lehet, hogy az imádsággal is úgy vagyunk, mint némely esetben az egyszerű gyógymódokkal? Túl egyszerűnek tűnik, ezért nem alkalmazzuk? Sajnos a Bibliában találunk utalást arra, hogy nem magától értetődő, hogy Istent segítségül hívjuk (l. Lukács 18.1-8), hogy élünk azzal a lehetőséggel, hogy a „kegyelem trónjához” járulhatunk.

„Azért vár az Úr, hogy könyörüljön rajtatok, és azért felséges ő, hogy megkegyelmezzen nektek… bizton könyörül rajtad Ő kiáltásod szavára, mihelyt meghallja, megfelel neked.” (Ésaiás 30.18-19)

Bárcsak ne kellene Istennek sokáig várnia kiáltásod szavára!

Legyen áldott a napod!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet