Küzdelem a vírussal!


“Járuljunk azért oda igaz szívvel és teljes hittel, mint akiknek a szíve megtisztult a gonosz lelkiismerettől, a testét pedig megmosták tiszta vízzel. A reménység hitvallásához szilárdan ragaszkodjunk, mert hű az, aki ígéretet tett.”


Fél éve az emberek fele nem tudta, hogyan kell kezet mosni. Lehet, hogy túlzónak tűnik, de szerintem még kevés is a tippem. Márciusban még rengeteg energiába tellett, hogy megtanuljuk azt a rituálét, amivel tisztává tehetjük a kezünket. Mára már beépült a mindennapi rutinunkba. Szinte operációhoz is elegendő bemosakodást végzünk, és a kezünk már tiszta. Ha hazaérek, még mielőtt a kisfiamat megölelném, első utam a fürdőszobába vezet, és megmosom a kezem, és utána kezdődhet a játék.

A mosakodás nagyon fontossá vált. Sajnos mi csak a kézmosásra, a fürdésre gondolunk, pedig a vírusok nem csak fizikai szervezetünket támadják. Van egy betegség, ami régebb óta járványként terjed köztünk sőt, van rá ellenszer, mégsem élünk vele. A történelem kezdetén ősünk szakított egy gyümölcsből, és ezzel elindult a bűn vírusa. Mindenki elkapta. Mindenki halálra van ítélve attól a perctől kezdve.

Moshatom a kezem, mégsem tisztul meg a lelkem. Bármilyen fertőtlenítőszert használok, mégsem lesz tiszta. Egy megoldás van. Jézus vére. Furcsa mód ez az egyetlen dolog, ami képes megtisztítani a lelkünk.

Két dolgot kell tenned:
1. Hagyd megtisztítani magad Jézus által! Menj hozzá, és hagyd, hogy lemossa a bűnöd!
2. Maradj tiszta! Maradj mellette, kapcsolatban vele! Ragaszkodj hozzá!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet