Stop!

„Tartsd meg, amit elrendelt Istened, az Úr! Járj az ő útján, tartsd meg rendelkezéseit, parancsolatait, törvényeit és intelmeit, ahogyan meg vannak írva Mózes törvényében. Akkor boldogulsz mindenben, amit teszel, és mindenütt, amerre fordulsz.”
Királyok első könyve 2:3 

A temetőből tartottunk hazafelé. Én vezettem, nagyapám ült mellettem. „Állj meg, vigyázz!” - mondta a Stop táblához közeledve. „Apád múltkor nem állt meg, és megbüntették.” Nagyapának nem volt jogosítványa, élete vége felé nem is szeretett autóban ülni, és minden látogatásunk végén kért, hogy óvatosan vezessek hazafelé, vigyázzak magunkra. Annál a táblánál pedig mindig megjegyezte, hogy álljak meg.

Szabályok, táblák, felfestések, korlátok, néha még rendőri jelenlét is akad. Valljuk be őszintén, nem mindig szeretjük őket. Főleg azokat nem, amelyek korlátoznak minket. Megmondják, mennyinél nem mehetünk többel, hol nem előzhetünk, hova nem hajthatunk be. Érted és értem. A biztonságunkért. Azért, hogy épségben érj haza azokhoz, akik várnak, és a másik autóban ülő is megérkezzen minden baj nélkül.

Isten törvényei is hasonlóak. Több tiltó is van közöttük, de az összeset értünk foglalta írásba az Úr. Azért, hogy békében élhessünk Vele, a másikkal és önmagunkkal. Azért adta őket, hogy rajtuk keresztül is védjen minket. 

Ma reggel pedig arra kér, hogy élj ezek szerint a törvények szerint. Lásd meg bennük Isten végtelen szeretetét és gondviselését! Csak tíz dolgot kér. Csak tíz parancsolatot adott, de ebben a tízben minden benne van. 

Állj meg egy kicsit, olvasd el ma őket újból, és gondold végig, mennyi mindentől szeretne Isten megvédeni ezzel a törvénnyel! Keresd az Ő tarsaságát, és kérd Tőle, hogy segítsen neked mindig szem előtt tartani az Ő elveit. Segítsen a magadévá tenni azt a tíz igét, hogy azok ne egy külső kényszer legyenek többé, hanem a te döntésed, a te elveid, a te szabályrendszered! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet