Kinek akarsz engedelmeskedni?

Avagy nem tudjátok, hogy akinek oda szánjátok magatokat szolgákul az engedelmességre, annak vagytok szolgái, akinek engedelmeskedtek: vagy a bűnnek halálra, vagy az engedelmességnek igazságra?

Jó napot! Közúti ellenőrzés, a papírokat kérem! Köszönöm. Hm. Ez érdekes. Tudja, már jó ideje követtem magát, mert láttam, hogy a megengedett sebességet jócskán túllépve száguldozik, áthajt több tilos jelzésen is, cikázva kerülgeti, levillogja az ön előtt lassabban haladókat, és büntetőfékezéssel adja tudtukra nemtetszését. Amiért azonban megállítottam az az, hogy teljesen meg voltam győződve arról, hogy ön ellopta ezt az autót, hisz a hátsó szélvédőn ott áll nagy betűkkel: ’Keresztény vagyok – Jézus szeret!’

Ma reggel Isten egy belső ellenőrzésre állított meg, és azt kérdezi: Hova és miért rohansz ennyire?  Mi az a fontos dolog, amiért élsz? Kire vagy mire fordítod az idődet, az erődet? Mire költöd a pénzed? Kinek szolgálsz?

Nem! Nem kell mondanod! Nem kell magadra tetoválni, vagy a nyakadba akasztani egy nagy keresztet. Nem kell telematricáznod ’hal’ szimbólummal a kocsidat. Hiszen, ahogy Jézus mondta, arról fogják felismerni, hogy az Ő tanítványai vagyunk, ha egymást úgy szeretjük, ahogy Ő szeret minket. (Ján.13:34-35)

Azaz, hogy kinek szántad oda az életed? Mindenki előtt világos lesz abból, ahogy közlekedsz, ahogy az ügyfeleiddel, a beosztottaiddal, a munkatársaiddal bánsz, amilyen tisztességesen végzed a munkád, amilyen becsületesen gazdálkodsz a rád bízott képességekkel. Ahogy nem kénytelenségből, nem számításból, nem viszonzásért, hanem önzetlenül és örömmel segítesz másoknak.

Szóval, ne mondj semmit!

Az életeddel mutasd meg, hogy kinek akarsz engedelmeskedni!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Mint a villámlás

Micsoda az ember?