Gondolatok az öröklétről...

Bizony, bizony, mondom nektek: aki hallja az én igémet, és hisz abban, aki elküldött engem, annak örök élete van, sőt ítéletre sem megy, hanem átment a halálból az életbe.

Milyen lehet örökké élni? Ahány ember, annyi vélemény, az viszont biztos, hogy mindannyiunkban ott van a kérdés, hogy vajon jó lenne örökké élni? Akarunk-e egyáltalán örökké élni?

Az örök élet témáját megannyi vallás, hitvilág és gondolkodó dolgozta már föl. Akadnak olyanok, akik örök körforgásként jelenítik meg, mások egy végtelen világ képét festik le, megint mások csak egy csendes, sötét helyet gondolnak el, ahol semmi sincs. Mi a valódi örök élet? Valójában nem tudjuk. Nincs konkrétan meghatározva, leírva, csak annyit tudunk, hogy ott nem lesz sírás, fájdalom, gyász, harag, békétlenség. Továbbá azt is tudjuk, hogy az örök életet kegyelemből kaptuk és ahogy János is írja, nem valamikor a jövőben kapjuk ezt meg. Ma, ebben a pillanatban örök életünk van, ha hiszünk Jézus Krisztusban és az ő keresztáldozatában. Úgy van ez, mint amikor kapunk egy csodás ajándékot és semmi más dolgunk nincs, csak vigyázni kell rá. Isten Jézus Krisztusban megadta nekünk az örök élet ajándékát és az egyetlen dolog, amit kér érte az a hit és az, hogy bármilyen körülmények közt is legyünk, tartsunk ki mellette. Ez a biztosítéka az örök életünknek.

Tudod számomra mit jelent az örök élet? Megszűnik az idő. Megszűnnek a határok, eltűnik a gyász, a fájdalom, az elmúlástól való rettegés. Nem marad más, csak a szeretet, a béke, a megértés. Együtt lehetek azokkal, akik hitem szerint ott lesznek, akiket már régóta nem tudok magamhoz ölelni. Boldogságban fognak telni a napok és emlékemben sem lesz a fájdalom, amit itt a földön átéltem. Nekem ezt jelenti az örök élet. Neked mit jelent?

Áldott napot!  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Mint a villámlás

Micsoda az ember?