Állítsd meg a járványt!

Törekedjetek mindenki iránt a békességre és a szent életre, amely nélkül senki sem látja meg az Urat. 

Ügyeljetek arra, hogy senki se hajoljon el Isten kegyelmétől, hogy a keserűség gyökere felnövekedve kárt ne okozzon, és sokakat meg ne fertőzzön.


Láttál már olyan filmet, amelyben egy ember miatt elindul egy kór terjedése, amely végül az egész világot megfertőzi? Általában apró, észrevétlen módon kezdődik - egyetlen köhögéssel vagy egy apró harapással -, majd futótűzként terjed, és óriási pusztítást végez.

Mi, keresztények is küzdünk egy járvánnyal – egy lelki kórral. Lehetnek kézzel fogható tünetek, de vigyázz: a tünet nem egyenlő a problémával. Nem a külső viselkedés a lényeg!

Ez a kór az emberi szív mélyén kezdődik és ott is kell kezelni: a keserűség, elégedetlenség és harag Isten, a világ és önmagam ellen. A Zsidókhoz írt levél 12:15 úgy írja le ezt, mint „a keserűség gyökerét”, amely sokakat megfertőz.

Mi ennek a járványnak a gyökere? Az egész az Istenről alkotott torz képpel kezdődik. Amikor Istent követelőzőnek vagy szeretetlennek látjuk, akkor ezt a képet elkerülhetetlenül belevisszük emberi kapcsolatainkba is, átragasztjuk egymásra. Bizony az istenképed fertőző! Az eredmény? Egy olyan környezet, ahol a keserűség és a szégyen virágozhat és terjedhet, megfertőzhet családokat, gyülekezeteket, az egész világot.

Van egy jó hírem: létezik egy ellenszer. Ez Isten ki nem érdemelt, túláradó kegyelme. A kegyelem képes helyreállítani a kapcsolatokat, és békét teremteni ott, ahol korábban konfliktus volt. Ez a kegyelem, ha egyszer megtapasztaljuk, sokkal gyorsabban terjed, mint a keserűség. A kegyelem sem csak az egyént, hanem az egész közösségeket alakítja át. Amikor Isten kegyelmébe merülünk, az nemcsak azt változtatja meg, ahogyan mi látjuk Őt, hanem azt is, ahogyan egymást látjuk.

Ma szánj időt arra, hogy Isten kegyelmére koncentrálsz, amely soha nem fogy el, és ezáltal gyógyulva hozz gyógyulást a körülötted élőknek. Legyünk a kegyelem terjesztői, akik olyan gyorsan ragasztják át másokra Isten szeretetét, aminek nyomába sem ér a kegyelem nélküli keserűség fertőzése.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Mint a villámlás

Micsoda az ember?