Éld meg!

Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.

Mikor inogtál meg legutoljára? Mikor érezted azt legutóbb, hogy nem tudod merre az előre és kicsit szeretnél kikerülni a mókuskerékből és csak szemlélődni? Én elég gyakran érzem ezt…legutoljára tegnap.

Az Úrral való járás, vagy fogalmazzunk hétköznapibban, a hitbeli élet sok mindent „megkövetel”, legalábbis úgy hisszük. Először is megköveteli azt, hogy ne aggodalmaskodjunk soha, hiszen keresztényként milyen dolog az, ha aggódunk?! Félni sem szabad, mert ha valaki ismeri Istent, akkor az nem félhet, hiszen akkor milyen keresztény?! Haragudni sem szabad, mert az rossz dolog és ha haragszol, akkor nem szereted Istent, tehát milyen keresztény vagy?! De akkor keresztényként mindig vidámnak, elégedettnek kell lennem akkor is, ha épp kirúgnak vagy betegséget diagnosztizálnak vagy épp tönkre megy a családi életem? Nem! Szó sincs erről! Keresztény vagyok és elsősorban ember, akinek szüksége van arra, hogy megélje az érzéseit és ha kell aggódjon, féljen vagy haragudjon. A Biblia egy csodás alkotás abból a szempontból is, hogy nem  mondja, hogy „Ne merészelj aggódni, félni vagy haragudni, mert akkor nem vagy Isten gyermeke.”

A Biblia azt mondja, hogy „Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja.” (Mt.6:34), „Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!”( Ézsa.43:1) vagy „Haragudhattok, de ne vétkezzetek.” (Ef.4:26). Lehet aggódni, de minden napnak elég a maga baja, ahogy félni is lehet, de Isten Jézus Krisztusban gyermekeivé fogadott és gyermekekként biztosak lehetünk abban, hogy gondot visel rólunk, ahogy haragudni is szabad, csak ne vétkezzünk szavainkkal vagy tetteinkkel.

Isten nem tiltja meg, hogy olyan negatív érzéseket is érezzünk, amelyek talán kétségesek lennének egy kereszténynek. Isten azt mondja, hogy mindent, amivel ma küzdünk, adjunk át neki. Legyen szó aggodalmaskodásról, félelemről, haragról vagy bármiről, adjunk át neki mindent, mert ő gondot visel rólunk!

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Mint a villámlás

Micsoda az ember?