A félreértések elkerülése végett...

Jézus pedig monda néki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és nagy parancsolat. A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.

A dolgok rangsorolása, a priorizálás mindig fontos kérdés. Időnk és lehetőségeink korlátozottak, nem mindegy tehát, hogy lényeges és igazán fontos dolgokra fordítjuk-e! Rengeteg hatás ér bennünket és a figyelmünket könnyű elterelni. Így könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy a sürgető, de nem fontos dolgok töltik ki életünket. 

Az írástudók szerint a Tóra 613 parancsolatot tartalmaz, amit még további rendeletekkel egészítettek ki. Komoly vitakérdés lehetne ma is, hogy ezek közül melyik a legfontosabb...

Jézus nem egy tiltásra, és nem is egy cselekedetre irányította a figyelmet, amikor válaszolt az írástudó kérdésére, hanem a szívünk indítékára, amelyből megszületnek a cselekedeteink. A legfontosabb az Isten és az emberek szeretete. Ez az egyetlen rendező elv, amely segít eligazodni és jó döntéseket hozni. A szeretet igazsága minden felett áll.

Legyen áldott a napod!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te mivel dicsekszel?

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Mint a villámlás