A nagy erő nagy felelősséggel jár

Jézus pedig hozzájuk lépett, és így szólt: Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.

"Ne feledd! A nagy erő nagy felelősséggel jár!" (Ben Parker)

Képzeld el, hogy bármit megtehetsz! Képzeld el, hogy végtelen lehetőség közül válogathatsz! Képzeld el, hogy semmi sem szab határt! Mit tennél? Elmennél egy tengerpartra a rossz idő elől? Megfiatalítanád magad? Megtorolnád a sérelmeket vagy kijavítanád a hibáidat? Mit tennél ha a világon bármit megtehetnél?

Képzeld el, hogy létrehozol egy számítógépes programot. Legyen mondjuk egy játék tele élő, gondolkozó karakterekkel. Képzeld el, hogy a karakterek úgy döntenek, hogy fellázadnak! Nem a program ellen, vagy a világon belüli hatalom ellen, hanem ellened. Elkezdenek sértegetni, nem fogadják el, hogy te vagy az alkotó, kritizálnak, sőt, megpróbálják tönkretenni amit te létrehoztál. Mit tennél velük? Az egyszerű megoldás, hogy csak gondolkodás nélkül törlöd a programot, és újra kezded, nem?

Minél nagyobb a hatalom, annál nagyobb a felelősség. Ha bármit megtehetsz, mérhetetlen felelősséged van. Ha elpusztíthatsz bármit, akkor meg is védhetsz mindent. Ha mérget keverhetsz, gyógyítani is tudsz. Minél nagyobb a hatalom, annál nagyobb a felelősség.

Isten megteremtette a világot, mert bármit megtehet. Mi fellázadtunk (nem csak Ádám és Éva, de te és én is), és mégsem törölt el bennünket és kezdte újra, mert felelősséget érez irántad és irántam. Látva a lázadásunk nem lesújtani akart, hanem lehajolni, és megmenteni. Pontosan tudta, hogy bármire képes, és ebbe a bármibe beletartozik az, hogy megvált mindenkit.

Végtelen erő és mérhetetlen felelősség, de Istennél együtt jár az elképzelhetetlen szeretettel irántad. Ezért mentett meg.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te mivel dicsekszel?

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Mint a villámlás