Ő hűséges

Eddig még csak olyan próbatétel ért benneteket, amely minden más embert is előbb-utóbb elér. Isten azonban hűséges, ezért nem fogja megengedni, hogy túl nehéz megpróbáltatásnak legyetek kitéve. Sőt, amikor a próbatétel kellős közepén vagytok, utat nyit nektek, hogy kiszabaduljatok belőle. Így ki fogjátok bírni a megpróbáltatást.

Az életben a szenvedés, megrázó élethelyzetek sokszor elkerülhetetlenek. Szeretjük ezeket megokolni, elméleteket gyártani rájuk, összefüggéseket keresünk, keresztényként lelkesen elemezzük úgy a dolgokat, hogy abban Isten is hangsúlyos szerepet kapjon, de talán el kellene engednünk ezeket a magyarázatokat. Számtalanszor van úgy, hogy a negatív események megtörténnek mert megtörténnek, és nincs válasz a miértekre.

Mi lenne, ha a fókuszt az elmélet-gyártásról áthelyeznénk inkább Istenre? Mi lenne, ha ezt az igét nem a próbatétel, hanem az Atya felől közelítenénk meg? Ha nem azt boncolgatnánk, mekkora is az a kihívás, még kibírható vagy már túl van a határainkon, hanem azt, hogy mit tesz Isten?

Ő hűséges hozzánk, és cselekszik. Nem ellenünk, hanem értünk harcol. Nem ő kísért, nem ő okozza a tragédiákat az életünkben, hogy mindenható kutatóként vizsgáljon minket, kísérleti egereket, mit is reagálunk, melyikünk éli túl, melyikünk pusztul bele. Ő nem elbuktatni, hanem megmenteni és gyógyítani akar minket. Velünk éli át a földi léttel járó káoszt és kihívásokat, mélységeket, magasságokat, és mindent megtesz azért, hogy kibírjuk azt, ami következik. Irántunk való hűségén nem változtat semmi, az sem, ha végül mégis csak a padlóra kerülünk. Ő ugyanolyan szeretettel és gondoskodással fordul felénk.

Dr. Noam Shpancer pszichológus szerint „A zűrzavar és a káosz nem keményít meg, és nem készít fel jól arra, hogy megbirkózz a világ terrorjával. A gyengéd szeretet és a gondoskodás keményít meg, mert táplálja és erősíti a tanulási és alkalmazkodási képességedet - beleértve a harc megtanulását és a későbbi nehézségekhez való alkalmazkodást is.” (Forrás: https://www.psychologytoday.com/us/blog/insight-therapy/201008/what-doesnt-kill-you-makes-you-weaker )

Isten szeretete, hűsége, gondviselése az, ami felvértez az előtted álló próbára, és ez, az, ami megérti, ha úgy érzed, most már mindennek vége. Ez az, ami felemel a padlóról, és nekifut veled újra.

Mert Ő hűséges hozzád.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te mivel dicsekszel?

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Mint a villámlás