Éhesen ne vásárolj!

De ő ezt mondta nekem: Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz. Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy Krisztus ereje lakozzék bennem.

Éhesen ne menj vásárolni! Ez egy olyan alapszabály, amit személy szerint rendszeresen megszegek. Általában akkor jut eszembe, hogy elfogyott a műzli, amikor reggeliznék, vagy a tejföl, amikor ebédre készülök. Mivel az ajtónktól néhány méterre van egy bolt, előfordul, hogy leszaladok, és megveszem ami kell, és persze néhány olyan dolgot is ami nem kell. Ilyenkor bekerül a kosárba egy-két csoki, chips, üdítő, nasi, vagy sok más, akár hasznavehetetlen dolog. Éhesen ne menj vásárolni!

Sokszor amikor az Istennel való kapcsolatunkról beszélünk, úgy mutatjuk be az egészet, mint egyfajta lelki táplálkozás. A hasonlat, mint minden hasonlat, sok helyen sántít, de sok szempontból találó. Ha lelkileg éhesek vagyunk, sokkal több mindenről gondoljuk, hogy szükségünk van rá.

Pál lelki éhségében azt kéri Istentől, hogy vegyen el tőle egy küzdelmet. Nem tudjuk pontosan mi lehetett az a "tüske", amiről beszél,  de egy olyan gyengeséget ért alatta, amitől szíve szerint szabadult volna. Ahogy egyre jobban megismerte Istent, ahogy egyre jobban megtelt a szíve Jézussal, valahogy egyre kevésbé érezte szükségét, hogy megszabaduljon az erőtlenségétől. Sőt mi több, megtalálja benne a gondviselést.

Amikor lelkileg éhes vagy, vigyázz! Lehet, hogy hirtelen megoldást akarsz minden problémádra, választ minden kérdésre, de elképzelhető, hogy semmi szükséged ezekre. Isten azt mondja, hogy elég a kegyelem amit Ő ad Jézus Krisztus által. Nem lesz megválaszolva minden kérdés, és nem lesz megoldva minden probléma, mert a megváltás épp elég.

Éhesen ne vásárolj! Ha lelkileg éhes vagy, vedd magadhoz a kegyelmet! Az épp elég!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te mivel dicsekszel?

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Mint a villámlás