Emlékeztető

A trónon ülő ezt mondta: Íme, újjáteremtek mindent. És így szólt: Írd meg, mert ezek az igék megbízhatók és igazak!

Régen mindent papírra vetettek. Emlékszem, kislányként volt egy papagájos füzetem, amelybe minden apró kincset gyűjtöttem. Egy-egy mondatot, történését leírtam és annyira nagy boldogságot okozott újra olvasni, emlékezni. Évekkel kopnak ezek az emlékek és ha csak a gondolatainkban tartogatjuk őket, akkor idővel elfelejtődnek. Biztos ismered a mondást: a szó elszáll, az írás megmarad.

Isten azt mondja: „Írd meg!”. Számomra óriási erővel bír az, ha valaki lemeri írni azt, amit mondani akar. Több szempontból is bátorságra utal ez a megnyilvánulás. Az 1.) felvállalja a szavait, nem rejti véka alá a gondolatait és emiatt 2.) felelősségre vonható, végül pedig 3.) felelőssége teljes tudatában nem fog olyat leírni, amit ne tudna megvalósítani, vagy ne gondolna komolyan.

Isten azt mondja: „Írd meg!”. Nem gondolkodik, hogy vajon leírassa vagy sem, változtat rajta vagy sem. A döntés világos és egyértelmű: „Írd meg!”. Az üzenet még ennél is egyértelműbb: mindent újjá teremt. A minden alatt nem csak a világot érti. A mindenbe te is beletartozol, aki már annyi sebet és pofont kapott élete során. Te is a minden része vagy, hiszen értek csalódások, fájdalmas helyzetek, éltél meg veszteséget és szenvedtél az élet terhei miatt. A mindenben benne vannak a gondolataid, az érzéseid, az egész lényed. Újjáteremt téged, hogy élvezd az újjáteremtett világot és megéld az életet úgy, ahogy Ő azt eredetileg eltervezte.

…és leíratta. Isten nem félt szavait leíratni és évezredeken keresztül nyíltan elérhetővé tenni. Számomra ez azt bizonyítja, hogy komolyan gondolta, amit mondott és ez reménységgel tölt el. Újjáteremt mindent. Téged is. Engem is.

Áldott napot!  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te mivel dicsekszel?

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Mint a villámlás