Isten szemüvege

Isten ingyen igazít meg az ő kegyelméből a Krisztus Jézusban lett váltság által.

Akik hisznek Istenben, azoknak elengedhetetlen megismerni azt a tudást, ami egy új látás képességét igényli. Elmondom, hogy miről van szó…

 A világunk leginkább két mércét ismer: jó, rossz; világosság és sötétség. Ebben a látásban mozgunk, ezek alapján hozzuk meg a döntéseinket, alkotunk véleményt vagy éppen ítélkezünk, merthogy az is előfordul… Ez a látás, ami erre a mércére korlátozódik kétségbe von változásokat, átnéz embereken vagy épp hitetlenkedik. A jó és rossz vagy világosság és sötétség mércéje nehezen dolgozza fel azt, ha valaki megváltozik és elindul a helyes úton, mert szinte azonnal ott vannak a kérdések, hogy vajon tényleg megváltozott és a „kedvenc” kijelentésem: kutyából nem lesz szalonna. Találkoztam már olyannal is, hogy valaki szinte teljesen levegőnek nézte a másik embert, mondván, hogy egyszer valamikor nagyon csúnyát mondott neki és bár megbeszélték, de ő bizony nem tud tovább lépni. A paletta színes és nehéz kilépni ebből a látásból.

Isten látása a kegyelem szemüvegén keresztül történik. Téves lenne azt gondolni, hogy a kegyelem miatt Isten ne lenne tisztában a rossz döntésekkel, az elhamarkodott és dühös kijelentésekkel, csak éppen másképp lát. Látja a hibákat és ismeri a gondolatokat, de tudja, hogy ezeken felül áll Jézus Krisztus áldozata és képes arra, hogy azon keresztül szemléljen bennünket.

Isten kegyelmi látása nem a véletlen műve. Ő is tud a jó és rossz, világosság és sötétség szemüveggel nézni, de akkor hol lenne Jézus Krisztus áldozata? Isten kegyelmi látása könnyűnek tűnhet, valójában egy életbe került és egy állandó küzdelembe.

Próbáljunk mi is Isten szemüvegén keresztül nézni, hogy igazán látni tudjuk a másik embert és ne csak a hibáit.

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te mivel dicsekszel?

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Mint a villámlás