Ha rémít a jelen, gondolj a jövőre!

És új éneket énekeltek ekképpen: Méltó vagy arra, hogy átvedd a könyvet, és feltörd annak pecsétjeit, mert megölettél, és véreddel vásárolta meg őket Istennek minden törzsből és nyelvből, minden nemzetből és népből.

Szeretek forgatókönyveket gyártani. Leginkább azokban az esetekben, amikor valamit határidőre kell elkészíteni vagy el kell végezni egy feladatot, de egy adott esemény is beindítja a fantáziám és általában az összes lehetőséget lefestem magam előtt. Előfordulnak vészes forgatókönyvek is, amelyek megkövetelik, hogy legalább egy mondat legyen benne, amely nyugalmat áraszt. A Jelenések könyvében – a közhiedelemmel ellentétben – sokkal több pozitív dolog van, mint negatív, még akkor is, ha először nem rögtön látjuk.  Ha eddig esetleg féltél a könyv tartalmától, akkor most szeretnélek megnyugtatni: Jézus a kezében tartja a történelmet és ezzel együtt az életedet is és a Jelenések könyve erről szól!

A teremtés pillanatában több forgatókönyv is lejátszódhatott Isten gondolataiban. Az egyik az a harmónia és egység, amelyre Ő megteremtette az embert, a másik az, amikor a káosz próbálja átvenni a hatalmat és látszólag sikerült is neki. Isten az előrelátás és a tudatos tervezés hatására kidolgozott egy megváltási tervet, amelyet Jézus Krisztus beteljesített, hiszen a Golgotán elszenvedett halál volt az ára az örök életünknek. Most, amikor látványosan háborog a világ, felmerülhet a kérdés, hogy vajon ilyenkor Isten mit csinál? Talán csak ül és szemléli, ahogy a világ a vesztébe rohan? Éppen ellenkezőleg! A golgotai halál csak a kezdet volt abban az értelemben, hogy ott nem szűnt meg Isten gondoskodása az emberiségről. Nem áll karba tett kézzel mondván, hogy megváltotta az emberiséget és ő kiszáll ebből a kérdésből. Helyette átvesz egy könyvet, amely a legnagyobb titokban készült, számunkra ismeretlen, hogy mi van benne és egyedül Jézus (a Bárány) az, aki ismeri a könyv tartalmát és akinek hatalma van mindazon dolgok felett, amelyek a könyvben le vannak írva.

Számomra a fenti bibliavers egyértelműen azt sugározza, hogy Isten nem hagyja magára a világot és bár sokan elvetik az Ő jelenlétét és segítségét, az Ő viselkedését nem ezek a döntések befolyásolják, hanem a szeretet, amely a keresztfán tartotta Őt. A teremtéskor elgondolt forgatókönyv mindenre kiterjed, így arra is, hogy hogyan fogja megóvni az övéit, azokat, akik az Úrra bízzák a sorsukat. Ha félelmet keltene benned a jelen kor, akkor bátorítson az a tudat, hogy az Úr Jézus a kezében tartja a jövőt és megóvja azokat, akikért vérét ontotta.

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Mint a villámlás

Micsoda az ember?