Egy mérföld a cipődben

Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, de nem vétkezett. Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk.

"Mielőtt megítélsz valakit, járj egy mérföldet a cipőjében." - mondta a híres angol író, Lesley Pearse.

Mennyivel egyszerűbb olyanokkal megbeszélni a küzdelmeinket, problémáinkat, aki megérti azokat, mert átélt már hasonló dolgokat. Ahogy megnyílunk, és rájövünk, hogy a másik is hasonló élethelyzetben volt mint mi, a gát átszakad, és az a sok különbség átalakul. A kritika helyét átveszi az empátia, a rosszallás helyét a megértés.

A Biblia elmesél egy történetet, miszerint Isten a földön járt, és átélte a küzdelmeket, amiket te és én átélünk minden nap. Nem úgy áll veled szemben, mint egy távoli, megfoghatatlan lény, aki csak ítéletet mond feletted, holott azt sem tudja miről beszél. Jézus köztünk volt, és látta, hallotta, érezte mindazt, amit te is. Ugyanúgy megküzdött azzal, hogy valaki szimpatikus volt számára, vagy sem. Voltak viták, ahol mérlegelnie kellett, erkölcsi kérdések, amikben dönteni. Néha ez könnyű volt, néha nehéz.

Mit szólsz ahhoz, ha azt mondom, hogy Isten megérti a küzdelmeidet, és nem az az első, hogy elítél téged? Nem az ítélkezés a célja, hanem az, hogy veled egy szeretetteljes kapcsolata legyen.

Jézus belelépett a cipődbe, és megtett több mérföldet, hogy értse min mész keresztül. Átérzi a fájdalmad. Érti a küzdelmeid. Együtt sír veled. Együtt ünnepel a győzelmeknek. Isten nem egy távoli személy, aki a magasból néz le rád összeráncolt szemöldökkel. Jézus azért járt a földön, hogy megmentsen téged.

Fordulj nyugodtan Hozzá! Együttérez, mert már járt a cipődben.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te mivel dicsekszel?

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Mint a villámlás