Megkeres és megtart

Mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet.

Kérlek, gondolj most valami olyanra, ami nagyon fontos számodra. Tovább megyek és arra kérlek, hogy gondolj valakire, aki nagyon sokat jelent számodra, valakire, akit nagyon szeretsz.

Az életünk tele van fontos személyekkel, emlékekkel, tárgyakkal, élményekkel. Én nagyon szeretek emlékezni. Szeretek inni abból a csészéből, amiben nagymamám a kakaómat készítette el. Szeretek enni azzal a kanállal, amit nagypapám adott ajándékba. Szeretek régi képeket nézni, „leutánozni” egy-egy illatot, amely egy kedves emléket idéz. Szeretem a gyermekkorom ikonikus ételeit és italait újra elkészíteni és így visszagondolni azokra a nyugodt pillanatokra.

Isten emlékezik! Tudod ezt honnan tudom? Amikor a világ teremtéséről olvasok, akkor egy nagyon fontos dolgot mindig megállapítok: fontos vagyok Istennek. Fontosságom – vagyis az ember önmagában lévő fontossága – abból következik, hogy Ádámot és Évát egy csodálatos kertbe helyezte, tele szebbnél-szebb növényekkel, állatokkal és mindennel, ami a boldog és teljes élethez szükséges. De nem csak ennyit adott nekik. Lehetőséget biztosított számukra, hogy beszélgessenek Vele, megismerjék Őt, amennyire emberileg lehetséges és fejlődjenek, hogy még teljesebbek legyenek. Isten egy tökéletes életet szánt az embernek.

Ezt a tökéletességet a bűn megrontotta. Az életet átszőtte a bánat, a kétségbeesés és a megbánás. Isten abban látta a megoldást, hogy Jézus Krisztus meghal az emberiségért, hogy újból ez a tökéletesség uralkodjon. Ezért Jézus leszületett a Földre, szolgált az embereknek, szeretett és gyógyított, majd a Golgotán fáján életét adta. És közben emlékezett. Emlékezett arra, hogy valaki elveszett és meg kell keresnie. Jézus halála egyenlő volt azzal, hogy megkeressen és megtartson mindenkit, aki elveszett.

Zákeus története csak egy a sok közül, amelyben Jézus emlékezik, hogy milyen életet szánt az emberiségnek. Az ő története mellett ott van sok ezer más történet, többek között a tiéd is és Isten rád is emlékezik. Ő keres téged és biztos vagyok benne, hogy ha egyszer egymásra találtok, többet soha nem váltok el.

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te mivel dicsekszel?

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Mint a villámlás