Isten ereje tied lehet

Ha valaki szól Isten Igéjét mondja, ha valaki szolgál azzal az erővel végezze, amelyet Isten ad, hogy mindenben Isten dicsőítessék a Jézus Krisztus által, akinek dicsőség és hatalom örökkön-örökké. Ámen.

Az alacsony önértékelés egészen gigantikus méreteket ölt, még keresztény szolgálok körében is. Talán te is érezted már kevésnek magadat egy feladathoz, amire Isten késztetett, vagy mások éreztették veled, hogy egy feladat nem neked való...

A keresztények között elterjedt tévhit, hogy önmagunk lekicsinylése Istennek tetsző magatartás, a valódi alázat és a megszentelődés része. Azonban önmagunk leértékelése nem azonos az alázattal, és szöges ellentétben áll a keresztény hit alapvető tanításával. Az első nagy parancsolat így hangzik: „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.” A második ennek a kiegészítése: „Szeresd felebarátodat, mint magadat.” Valójában ez nem is két parancs, hanem három: szeresd Istent, szeresd magadat, és szeress másokat. Azért szerepel a 2. helyen önmagunk szeretete, mert Jézus szerint egyértelműen ez a felebarát szeretetének az alapja.

Egy egy lelkész ilyen értelemben prédikált a Jézusi nagy parancsolatról. Az igehirdetés után az egyik hallgató odalépett hozzá, és a következőket mondta: sok prédikációt hallottam már erről, de csak most értettem meg, hogy mit akart mondani Jézus. Hogy érti ezt? -  kérdezett vissza a lelkész. Az igehirdetés közben jöttem rá, hogy eddig magamban mindig így értelmeztem ezt az igét: szeresd felebarátodat, és gyűlöld saját magadat. Sajnos egész életemben rosszul követtem a parancsolatnak ezt az értelmezését.

Egy másik illető azt mondta, bár gyermekkora óta gyakorló hívő mindig is azt hitte, hogy az Isten szerinti alázat azt jelenti, hogy nem szereti önmagát.

A rosszul értelmezett bibliai szövegek rossz életvezetési elvek gyakorlásához vezetnek és a szolgálathoz való rossz hozzáálláshoz. Isten, ma el akar vezetni egy új és megnyugató felismerésre, amely nemcsak visszaállít a helyes öntértékelés útjára, de a szolgálatodat erőteljessé teheti.

Honnan vesszük a bátorságot, hogy lebecsüljünk vagy megvessünk valakit, ez esetben önmagunkat, akit Isten nagyra értékel? Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor még bűnösök voltunk… Isten szeretetének fényében emelt fővel járhatunk (Róm 5: 7-8).

Honnan vesszük a bátorságot, hogy lebecsüljünk vagy megvessünk valakit, akivel Istennek terve van? "Áldott a mi Urunk, aki megáldott minket… minden lelki áldásával a Krisztusban. Mert Ő benne választ kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyenek előtte szeretetben. Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket.” (Ef 1:3-5)

Ne tegye önmagával senki ezt! Mert ezzel korlátozzuk az Isten munkáját rajtunk keresztül a világban! Ha ma szolgálsz, azzal az erővel tedd, amivel Isten felruházott, és ne korlátold Istent a rossz önértékeléseddel. Nem kell gyengének lennünk, mivel erősnek alkotott meg az Isten! Az Ő ereje a tied lehet! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te mivel dicsekszel?

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Mint a villámlás