Könnyek nélkül

...és letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak.

A minap a kisfiam elesett, és csúnyán beverte a fejét. Semmi komoly, egy kis seb a szájon, de azért fájt szegénynek. Természetesen sírt mint a vízfolyás. Próbáltuk vigasztalni, de nem sok sikerrel. Egyszer csak odajött a kislányom, hozta a cumit és a nyuszit, odaadta a bátyjának, és megsimogatta a fejét. Egy pillanat alatt meg is nyugodott.

Sokszor ámulok a gyermekeimen, hogy segítenek egymáson. Mennyiszer tanulhatok tőlük. Egy egyszerű szeretet kifejezéssel meg lehet vigasztalni egy sírót. A kérdés csak az, hogy mit mikor és ki teszi.

Isten pontosan tudja, hogy vigasztaljon bennünket. A jelenések könyvének sok olyan része van, ami arról szól, mi lesz a földön mielőtt Jézus ismét eljön, de ez a szakasz nem arról szól. A remény versei, amik azt akarják nekünk megmutatni, hogy Isten jobbat akar adni nekünk. Nem félelmet szeretne kelteni bennünk, hanem vágyakozást arra a helyre ahol Ő van.

Itt a földön gyötör bennünket egy szerettünk elvesztése, de ott nem lesz veszteség. Itt a földön fáj ha elesek, de ott nem lesz fájdalom. Itt a földön könny csordul arcunkon nap mint nap, de ott nem lesz ok, amiért hullatnánk könnyet.

Isten országát várni minden nap annyit jelent, tudni, hogy Vele majd örökké boldogság vár.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te mivel dicsekszel?

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Mint a villámlás