Megújulás

Újuljatok meg lelketekben és elmétekben!

Ma reggel egy egészen új, izgalmas utazásra szeretnélek invitálni téged. A célpont legyen egy olyan hely, ahová rendszeresen, akár naponta is elmész; a munkahelyed, a legközelebbi üzlet, ahol a bevásárlást végzed, vagy az iskola, ahová jársz, esetleg a gyermekeidet viszed. Az útvonal pedig legyen az, amelyiken leggyakrabban végigmész az ide vezető úton.

De mégis, mitől lesz új és izgalmas ez az utazás? Attól, hogy ezúttal tedd meg úgy az utat, mintha most először járnál rajta!

Fedezd fel útközben a látnivalókat, szagolj bele a levegőbe, mintha most először tennéd, figyeld meg jól az embereket, akikkel találkozol, esetleg, ha szívesen szóba állsz másokkal, kérj útbaigazítást (még akkor is, ha tudod, hová mész).

Jegyezd meg magadnak (vagy akár írd fel), mennyi új dologgal találkoztál, és amikor legközelebb végigmész ugyanezen a szakaszon, ismételd meg a gyakorlatot!
Majd egy harmadik napon is tedd meg ugyanezt!

Biztos vagyok benne, hogy minden alkalommal lesz valami új dolog, amit észreveszel, ami megragadja a figyelmedet.

És hogy mire jó ez az egész? Ez a gyakorlat segít abban, amire Pál apostol bátorít minket a fenti igében: "újuljatok meg"! Az élet, a minket körülvevő világ folyamatosan változik, de ezt gyakran azért nem vesszük észre, mert mindig a régire, a megszokottra fókuszálunk.

Ha lelkünket, elménket, szívünket, szemünket, orrunkat, és minden érzékünket megnyitjuk az újdonságok előtt, azok hatással vannak ránk, és megváltoztatnak, napról napra megújítanak bennünket.

Így tudunk szinkronban maradni nem csak a környezetünkkel és a világgal, hanem a végtelenül kreatív Istennel is, aki minden nap új csodákat teremt az utunkba. Nekünk csak venni kell a fáradságot, hogy észrevegyük azokat.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te mivel dicsekszel?

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Mint a villámlás