Böjtölés semmittevés nélkül

Ha megosztod falatodat az éhezővel, és megelégíted az elepedt lelkűt, akkor fölragyog a sötétségben világosságod, és homályosságod olyan lesz, mint a dél. Az Úr vezet szüntelen, nagy szárazságban is megelégíti lelkedet és megerősíti csontjaidat. Olyan leszel, mint a megöntözött kert, és mint a vízforrás, amelynek nem fogy el a vize.

Ma reggel hívjuk elő emlékeinket, hogy mit tanultunk eddig a böjtről. A Biblia több helyen is részletezi, hogy Istennek mi a szándéka a böjttel kapcsolatban.

Igaz, hogy a Google meghatározása szerinti böjtöt mindenki ismeri, ami a következő:
"A böjt tartózkodás az evéstől, ivástól, vagy valamilyen tevékenységtől. Táplálkozás esetén a böjt lehet részleges vagy teljes, attól függően, hogy például valaki csak bizonyos fajta ételektől tartózkodik, vagy pedig minden ételtől és italtól."

De vajon én melyik formáját követem a böjtnek? Csak a testi böjtöt, vagy valódit, az Istenit, vagy csak az emberit?

Mert ha valóban böjtölni akarok, akkor ki kell nyitnom kezemet a másik ember felé. A valódi böjtben nemcsak a magam kezét nyújtom  Isten felé, hanem a másik ember felé is. Lehet ez bármi, amire a másik embernek szüksége van. Mert ha egy szükséglet betöltésre kerül, az lelki erőt ad, nemcsak az illetőnek, de te is élő kert leszel. Lelki életed kertje mindig friss lesz. A Biblia szerint csak ez a böjt az igazi böjt- a böjt az, hogy lelki áldássá válok a másik számára. Természetesen a testnek végtelen hasznos a pihenés a böjt, de ma tervezzük meg, a lelki böjtünket is. Legyünk áldás valakinek!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te mivel dicsekszel?

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Mint a villámlás