A gyógyulás kulcsa

Egyszer a városbeliek ezt mondták Elizeusnak: Uram, magad is látod, hogy ez a város jó lakóhely, de a vize rossz, és a földje terméketlen. Erre ő így felelt: Hozzatok ide egy új tálat, és tegyetek bele sót! Oda is vitték neki. Ő pedig kiment a víz forrásához, sót dobott bele, és ezt mondta: Így szól az Úr: Meggyógyítom ezt a vizet, nem okoz többé halált és terméketlenséget. És a víz meggyógyult, így van ez még ma is, Elizeus szava szerint, amelyet kimondott.

Különleges történet ez! Nem csak azért, mert egy csodával határos dolog történt, hanem azért, mert reményt ad a gyógyulásra mindannyiunk számára.

Amikor bibliai történeteket olvasok, többnyire fontosnak tartom, hogy megismerjem a történelmi és földrajzi részleteket, így könnyebben tudok azonosulni a leírtakkal. Ez e történet Jerikóban játszódik. A régészeti ásatások azt mutatták, hogy a régi Jerikó északnyugatra feküdt a maihoz képest és valóban van ott egy forrás. A forrás mai neve Szultán-forrás. Talán egyszer ellátogatok oda…

A város lakói sokat szenvedtek a vízhiány miatt és a forrás okozta betegségek, terméketlenség és halál miatt. Nem csak az emberek sínylették meg a beteg vizet, hanem az állatok és a növények is. Az ott élők elpanaszolták Elizeusnak bánatukat, aki egy új edényt és sót kért tőlük, majd isteni csoda történt.

Az ókori emberek számára fontosak voltak a szimbólumok, erre szolgált az új edény és a só is, amelyek Isten iránti hódolat kifejeződése és a tisztítás erejét szimbolizálták, hiszen Istennek nem lett volna szüksége ilyen eszközökre a gyógyítás megtételéhez. Isten meggyógyította ezt a forrást, hogy vize ne betegséget, szenvedést és halált hozzon, hanem örömet, frissességet és életet.

Isten a te forrásodat is meggyógyítja! Életed keserítő tényezői nem rendelkeznek akkora erővel, mint az az Isten, aki világot teremtett, halottat támasztott és kegyelmet adott. Ma is vannak Elizeusok, akiket az Úr felhasznál, hogy a környezetük számára áldássá váljanak. Lehet, hogy te a forrás vagy és szükséged van egy Elizeusra, de az is lehet, hogy te vagy Elizeus, aki segít a bajbajutottakon. Istennél van a gyógyulás és a gyógyítás kulcsa is, kérd el tőle bátran és élj!

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te mivel dicsekszel?

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Mint a villámlás