Nagyszerű és értékes

"Az Úr ezt mondta: Halljátok meg beszédemet: Ha van az Úrnak prófétája köztetek, azzal látomásban ismertetem meg magam, álomban beszélek hozzá. De nem ilyen Mózes, a szolgám! Őrá az egész házam van bízva! Szemtől szemben beszélek vele, világosan, nem rejtélyesen, az Úr alakját is megpillanthatja. Hogy mertetek hát szolgám, Mózes ellen beszélni?!"

Mózes 4. könyve, 12. fejezet, 6-8. vers

Mózes nagyszerű ember volt. Az Egyiptomi Birodalom trónörököseként nevelkedett, de ő mégis rabszolgasorsban szenvedő származási népét választotta.

Képes volt botját kígyóvá választani, vérré változtatni a Nílus vizét, kettéválasztani a Vörös-tengert, vizet fakasztani a sziklából, személyesen találkozhatott Istennel, és még sorolhatnánk.

És talán a Biblia sok más szereplőjével is így vagyunk. Felnézünk rájuk, mert hatalmas dolgokat tettek, és sajnáljuk, hogy mi nem lehetünk olyanok, mint ők, soha nem fogunk felérni hozzájuk, nem fogunk hadseregeket megállítani, tüzet lehívni az égből.

De akármilyen hihetetlenül is hangzik, ez mind nem számít. 

Egy ember értékét nem az adja, hogy milyen hatalmas dolgokra képes, és Isten nem adnak arányában tesz csodákat emberek által, hogy mennyire szeretik őt.

Mózes, Dávid, Illés, és a Biblia, sőt a történelem összes nagyszerű embere egyetlen dolog miatt volt nagyszerű és értékes: Isten nagyszerűnek és értékesnek tartottak őket.

A jó hír pedig az, hogy Isten téged is nagyszerűnek és értékesnek tart. És ha jobban körülnézel, láthatod, hogy Isten rajtad keresztül is hajt végre csodákat, csak éppen másféléket, vagy kevésbé látványosakat, éppen amire az adott korban és helyzetben szükség van.

De még ha nem is hajt végre semmilyen csodát általad, akkor is visszaérhetünk a kiindulóponthoz: Isten nagyszerűnek és értékesnek tart, így, ahogy vagy.

És csak ez számít.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

A meghallgatott ima

Isten terve