Orvosságot a léleknek

“A vidám szív jó orvosságul szolgál, a szomorú lélek kiszárítja a csontokat."

Mivel az emberiség többségének életét a hiányok betöltése mozgatja, vagyis röviden hiánymotivált életet élünk, így minden tettünk arra irányul, hogy a hiányokat betöltsük. Az örökös robotolás, rohanás, teljesítmény elveszi a helyét az örömnek, vidámságnak, és elfelejtünk örülni, csak a halmozás köt le, és mihelyst megszereztünk valamit, hajtunk a következő megszerzésére. A materialista gondolkodás szerzett hatalmat fölöttünk, miközben maga az ember beszorult belső, zárt világába. A fogyasztói kultúra versengő világot teremtett, amelyben időnk nagyobb részét „a létért való küzdelemre” fordítjuk, és alig marad időnk élvezni a létezés örömét.

Hova tűnt a vidámság az életünkből? Hová lett az önfeledt nevetés és felhőtlen kacagás? Még anno Spurgeon is azt mondta, hogy a  legjobb orvosok: dr. Megelégedés, Dr. Higgadtság, Dr. Vidámság.

Annyira van szükségünk az örömre, mint egy falat kenyérre a böjtölés után. Még a csontjainknak is szüksége van örömhormonokra, hogy egészségek tudjanak maradni. A zsigereink, lelkünk, minden ami mi vagyunk, vágyik az örömre, vidámságra. Miért bánunk ilyen mostohán önmagunkkal?

Ma itt az ideje, megtalálni vagy újra életre hívni a vidámság és öröm forrását. Ha valaki még nem látta vagy olvasta Pollyanna életének történetét, ajánlom figyelmébe, hiszen az a kislány megtanította a nagynénijét is örülni az élet apró dolgainak. Az optimista hozzáállás ragadós, keressük ilyen emberek társaságát. Mi is fedezzük fel újra, mi az ami bennünket vidámmá tesz, mert a kereszténység vallása valódi öröm Jézus Krisztusban. Vegyünk magunkhoz az "ingyenes" orvosságot, hogy csontjaink egészségesek maradjanak, és lelkünk megújuljon.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima