Többet érsz

...hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem törnek be, és nem lopják el.

Érdekes, hogy ez egy olyan mondata a Bibliának, amit előszeretettel arra használunk, hogy: a pénz rossz, ne foglalkozzunk vele. Jézustól a hegyi beszéd sokkal többről szól, mint esetlegesen a vagyon ellen beszélni. Pontosítok, Isten nem mondja sehol, hogy a gazdagság rossz dolog lenne. Ha így lenne, Jób, Ábrahám, József, Dávid, Salamon... nem lettek volna gazdagsággal megáldva. Mindegyiküknek nagy vagyona volt, és Isten abszolút nem feddi meg őket érte.

A kérdés nem az, hogy van e pénzed. Tisztázzuk! A pénz egy eszköz. Olyan mint a kés. Könnyedén lehet vele ártani másoknak, vagy rosszra használni, viszont lehet vele kenyeret kenni is. A pénz is ugyanilyen. Nem az a baj, ha van. Az a baj, ha a világod körülötte forog. Megjegyzem, nem könnyű ezt megállni, mert jelenleg minden pénzbe kerül, és nem is kevésbe. A lényeg az, hogy ne foglaljon el mindent a vagyon. Az élet több, mint a bankszámla.

Hadd idézzem a Kowalsky meg a Vega, Mit mondjak még c. dalát:
"Hogy többet érsz, mint egy platinakártya,  
Egy TAJ szám, egy mobil, pénztárca."

Nem az a probléma ha van pénzed. A baj ott kezdődik, ha ez az összes, amit el tudsz mondani magadról. Te több vagy, mint egy pénztárca. Az értékeid, a kincseid között eltörpülnek az anyagiak.

Ma amikor ezt olvasod, gondolkozz el ezen! Istennek te sokkal többet érsz, mint a pénzed. Felbecsülhetetlen érték vagy számára. Olyan értékes vagy, hogy feláldozta magát érted! Olyan értékes vagy számára, hogy egy mérhetetlen értékű ajándékot adott, amit őrizhetsz, a megváltásodat. Ez az igazi kincsed.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima