Légy bátor és erős

Reménykedj az Úrban, légy erős és bátor szívű, reménykedj az Úrban!

“A remény hal meg utoljára,” szoktuk mondani, még ha nem is igaz. Bárcsak így volna! Nézz csak körül! Hányan vannak körülötted, akik már nem élnek, csak léteznek? Akiknek már a reménye is meghalt, és a holnap bizonytalanságban tengeti a mindennapjait? Aki nem remél, az nem tud csalódni. Ez a mondás viszont igaz. Kár a bizalmat bármibe is vetni, hiszen ki tudja, mit hoz a holnap, mikor kapunk egy újabb pofont az élettől, egy másik embertől, vagy saját magunktól.

De vannak pillanatok, amikor felcsillan a fénysugár. Olyan napok, amikor úgy tűnik, nincs még minden veszve. Amikor a felhők között kisüt a nap, és úgy érezzük, talán mégis van értelme kitartani. Amikor Isten arcának egy gombostűhegynyi, apró részlete felragyog az életben. Jön egy ember, aki újra ígér. Egy lehetőség, ami kiugrással kecsegtet. Merünk ilyenkor lépni, vagy inkább tartózkodunk, hogy elkerüljük a csalódást?

Isten ma arra bátorít téged, hogy ne add fel a reményt! Lehet, hogy nem a remény hal meg utoljára. Lehet, hogy már rég elvesztetted, de szeretné, ha tudnád, ő akkor is segít és támogat téged, ha te éppen nem úgy érzed. Emberekben kár bízni, de Istenben muszáj, mert ha ő nincs, akkor semmi nem maradt nekünk.

“Reménykedj az Úrban, légy erős és bátor szívű, reménykedj az Úrban!”

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima