Újévi ajándék! Fogadd szeretettel! :)

„Mert a bűn zsoldja a halál, Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban.”

Tudod miben állt Ádám és Éva hibája? Nem, nem abban, hogy evett a tiltott gyümölcsből. Hibájuk egyedül abból fakadt, hogy megtántorodtak hitükben!

Ádám és Éva mindenkinél személyesebben ismerte a Teremtőt. Beszélgetésük a hajnali fényekben és az erdei állatok társaságában zajlott. Meghitt, csendes, bensőséges. Isten céllal teremtette meg őket és azt szerette volna, hogy ha rajta kívül más élőlény is élvezi az élet adta csodákat és ajándékokat. Teremtményeinek minden fontos információt átadott, kezdve a legfontosabbal: „A kert minden fájáról szabadon ehetsz, de a jó és a rossz tudásának fájáról nem ehetsz, mert azon a napon, amelyen eszel róla, halállal lakolsz.” (1Móz. 2:17) És mint tudjuk, ezt nem sikerült betartani…

Isten ma adni szeretne számodra valamit. Egy ajándékot! A megváltás ajándékát! És tudod, hogy miért olyan értékes ez az ajándék? Mert fájdalomból és szeretetből született. A végtelen Isten végtelen szeretetével lejött a Földre és elfogadta az árat, amely a megtántorodott hit eredménye volt. Fájdalom, megvetettség és szégyen. Ő ezt vállalta. A fájdalom, a megvetettség és a szégyen, ha szeretettel fonódik össze, akkor egy mérhetetlen ajándék keletkezik. Tudod miért? Mert nem számít semmi, csak az, hogy szeretve vagy!

Nem azért írom le ezeket a sorokat, hogy rossz érzéseket keltsek benned a fájdalommal vagy a szégyennel. Pusztán szemléltetni szeretném, hogy milyen sokat jelentesz Istennek! A Végtelennek!

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima