Istennek minden lehetséges!

Jézus rájuk tekintett, és ezt mondta: Az embereknek lehetetlen, de Istennek nem, mert Istennek minden lehetséges.

Az új év első hetében vagyunk. Egy év vége és egy új év kezdete kiváló lehetőség arra, hogy szakítsunk olyan szokásainkkal, amik nem válnak a javunkra, illetve hogy felvegyünk, kialakítsunk új, sokkal jobb szokásokat. Jó lehetőség, mert lezárunk egy időszakot, és elkezdünk egy újat, és ilyenkor az agyunk jobban rááll az újrakezdés gondolatára.

Más oldalról viszont mindannyian tapasztalhattuk már, milyen eredményesek az újévi fogadalmak... Lehet, hogy te is tettél ilyet idén? És ma már ötödike van! Sikerült eddig megtartani? Ez nagyszerű, de ahhoz, hogy egy új viselkedésforma szokássá váljon, még legalább 16 napi kitartásra van szükség (ha elseje óta gyakorlod), és utána sem szabad engedni az újra és újra felerősödő kísértésnek, hogy térj vissza a régi kerékvágásba!

Vannak olyanok is, akik annyira érzik a helyzetük tarthatatlanságát, hogy úgy döntenek, hogy „új életet kezdenek”. Így is mondják. Csak sokszor ez az új élet sajnos nem tart sokáig. Mert annyira kötik őket a megszokott dolgaik, mint azt a fiatalembert, akivel kapcsolatban Jézus a fent idézett mondatot mondta. Annak a férfinak is új életre, újjászületésre lett volna szüksége, de a nehézségek láttán lemondott róla, és maradt a régi, megszokott életénél. Olyan jobb életet akart, amit saját erőből meg tudott volna valósítani. És nem ment.

Neked mire volna szükséged? Új, egészségesebb, pozitívabb, barátságosabb szokásokra, gondolkodásmódra? Esetleg egy teljesen új életre Jézussal? Lehet, hogy többször nekifutottál már, de eddig nem sikerült? Miért kellene saját erőből próbálkoznod? Most Bízd Újra Életed Krisztusra, és vele sikerülhet a változás. Mert vannak dolgok, amik embereknek lehetetlenek, de Istennek minden lehetséges!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima