Fájdalom helyett szeretet

Hamu helyett fejdíszt adok Sion gyászolóinak, gyászfátyol helyett illatos olajat, csüggedés helyett öröméneket. Igazság fáinak nevezik őket, az Úr ültetvényének: őt ékesítik.

“Hurt people hurt people” szól az angol mondás, ami magyarra lefordítva már nem olyan szellemes, de mégis találó: a sérült emberek sérüléseket okoznak másoknak.

Ez egy ilyen öngerjesztő folyamat. Ha nekünk rossz, akkor nincs kedvünk/időnk/energiánk/indíttatásunk másokkal előzékenynek, és jóindulatúnak lenni. Félre ne érts, ez nem jelenti automatikusan azt, hogy rosszindulattal fordulunk másokhoz, éppen elég a közöny, vagy a távolságtartás. Az is tud éppen elég kárt okozni. Persze van olyan is, hogy egyenesen bántóvá válunk, mert mi magunk is bántva érezzük magunkat. Mondtam, öngerjesztő folyamat, ördögi kör.

Ézsaiás próféta szavai viszont ennek a folyamatnak a visszafordításáról szólnak:
A hamu, a gyászfátyol és a csüggedés helyett, melyeket Isten vesz el az őt szeretőktől, fejdíszt, illatos olajat és örömet ad nekik – nekünk, ha igényeljük ezt a megváltozott, és fájdalommentes valóságot. A bánat és a szenvedés eltűnik, és nyomában valami új dolog sarjad. Vége a fájdalom körforgásának. Nem a körülmények változtak meg, hanem bennünk valami, amiről Jézus Krisztus úgy beszél: az Isten országa érkezett közénk. (Máté evangéliuma 4:17)

Ennek a megváltozott állapotnak (a fájdalom helyett Isten országa, a szeretet és a békesség országa uralkodik bennünk) pedig messzemenő következményei lesznek: “Igazság fáinak nevezik őket, az Úr ültetvényének: őt ékesítik.” Az igazságosság, a békesség és a szeretet terjed a Földön, rajtunk keresztül, és teszi ezt Isten dicsőségére.

Mert akit szeretnek, az tud csak igazán szeretni.
Téged szeretnek. Szeress hát!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima