Minden fehér lesz - ingyen és bérmentve

"
Gyertek hát, törvénykezzünk, azt mondja az Úr! Ha bűneitek skárlátpirosak, hófehérek lesznek, és ha vérvörösek, mint a karmazsin, olyanok lesznek, mint a gyapjú"

Ma reggel  aggódva gondolsz a jövődre és nincs üdvbizonyosságod? Úgy érzed, hogy túl sok mindent elkövettél és nem vagy biztos abban, hogy ott leszel a megváltott seregben? Isten ígéretei ma reggel főként azoknak szólnak, akik túl nagynak látják hibáikat és bűneiket Isten kegyelméhez képest!

Istennek nem számít, mennyire vöröslenek a bűneid, ha meghívod, hogy vegyen részt az életedben ő kész hófehérre mosni! Mi emberek egymás vállára csak még több terhet tudunk rátenni, azzal, ha felsoroljuk, te ilyen meg amolyan vagy. Ezzel szemben Jézus semmivel nem vádolt bennünket, hanem elénk tárja a megoldást a bűneinktől való megszabadulásra.

Néhány lappal arrébb azt is mondja az Ige "Aki akarja, vegye az élet vizét ingyen" (Jel 22:17) . Tehát Isten nemcsak hófehérre mos, de inni  is ad az élet vizéből, sőt mindezt ingyen!

Azért nem kell aggódnunk vagy félnünk a jövő miatt, mert minden lehetőség adott. Hiszen, nem mi változtatjuk meg az életünket azért, hogy Jézushoz jöhessünk. Úgy jövünk  Jézushoz, ahogy vagyunk , és Ő az, aki megváltoztat bennünket. Nincs is többre szükségünk, ahhoz, hogy bűneiktől tisztára mosson az Úr, csak annyi, hogy válaszoljunk, amikor hív minket! A mi dolgunk válaszolni és odamenni, Isten csak ennyit kér. Kéri, hogy adjuk át neki a kormányt!

Ma reggel, gondolj erre, ha kilépsz az ajtón, elmész valahová, vagy a reggeli közben. És válaszolj: igennel! Akkor minden fehér lesz- ingyen és bérmentve! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

A meghallgatott ima

Isten terve