Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Amit csak szeretnétek, hogy az emberek tegyenek veletek, mindenben ugyanúgy tegyetek ti is velük, mert ezt tanítja a törvény és a próféták.

Mikor gondolkodtál el rajta, hogy egy bolti eladó vajon hol vásárol? Mikor gondolkodtál rajta, hogy egy orvos kihez fordul ha beteg? Mikor gondolkodtál rajta, hogy egy lelkész kihez fordul, ha lelki problémákkal küzd?

Minden évben van egy nap, ami a lelkészekről szól. Az év 364 napjának a lényege, hogy a lelkész "kiszolgálja" a gyülekezetet (fránya fogyasztói társadalom), de egy nap a lelkészekért van, és ez ma van. Ma van a "hívd meg a lelkészed egy sörre" nap. Egy nap, amikor elvileg a lelkészek lesznek azok, akiknek szolgálnak. Az a nap, amikor kivételesen nem ő ad, hanem leülhet egy kényelmes kanapéra, kiöntheti a lelkét és elszürcsölhet egy hideg sört, amit kivételesen nem magának vásárolt. Egyszer a mentorom azt mondta, hogy a lelkész egyetlen eszköze a lelke. Ha az tönkre megy, kimerül, megtörik, akkor nincs mivel dolgozzon.

Szeretnéd, hogy szolgáljon? Szeretnéd, hogy méltó vezető legyen? Szeretnéd, ha segítene, tanítana, melletted állna ha szükséged van rá? Te mikor tetted ezt vele? Mikor volt utoljára, hogy te hallgattál, és ő öntötte ki a szívét? Mikor volt utoljára, hogy arra figyeltél, hogy feltöltsd, és nem te akartál feltöltődni belőle? Ha egy hordó kiürül, bármekkora is legyen, nem tudsz belőle vizet önteni.

Amikor ma a lelkészeddel találkozol, beszélsz vele, vagy csak rá gondolsz, akkor tedd meg érte, hogy legalább egy imát elmorzsolsz! De tudod mit? Inkább hívd meg egy sörre! Hidd el, szüksége van rá.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet