Ne félj, csak higgy!

Amikor Jézus ezt meghallotta, így szólt az apához: Ne félj, csak higgy, és meggyógyul.

Mit mondtál Mester? Megtartatik? Ez nem egy nátha! Ez nem láz! Ez nem is lepra! A lányom nem vak, vagy süket! A lányom meghalt!!! Mégis hogyan higgyek? És mégis mit? Hogy szép temetése lesz? Hogy mondod? Csak alszik? „Kinevették, mert tudták, hogy a lány meghalt” (53. vers) Aztán, mikor a lányka felült az ágyon „a szülei nagyon elcsodálkoztak.” (56.vers)

Hogyan lehet egy ilyen kétkedő, kishitű ember a zsinagóga vezetője? Érthetetlen és megdöbbentő. – volt a véleményem Jariusról, egészen addig, amíg én is ott találtam magam a feleségem kórházi betegágya mellett.

Olyan könnyű prédikálni a hitről, az Istenbe vetett bizalomról, a Jézustól nyert lelki békéről, amit nem adhat a világ… De amikor egyik életmentő műtét után jött a másik, amikor az altatás előtt fogtam a kezét, amikor elbúcsúztunk egymástól, amikor láttam a szeméből legördülő könnycseppet…

Persze, ott volt a remény, meg a közösség részéről érkező rengeteg bátorítás, imádság, de ott volt bennem is, mint Jairusban az elvesztés lehetőségétől való félelem és nyugtalanság.

Bizony, nem is olyan könnyű ’nem félni csak hinni’. Nem is olyan könnyű belátni azt, hogy nem veszthetem el, hiszen nem az elveszettség állapotába kerül, hanem csak alszik. Nem is olyan könnyű elengedni a kezét és átengedni, hogy ezután Jézus fogja.

Uram, köszönöm, hogy Jairus családjához hasonlóan engem is ámulatba ejtettél és ejtesz ma is a csodáiddal. Köszönöm a bizalom megannyi leckéjét. És köszönöm, ahogy engem, kishitű szolgádat is úgy bátorítasz:
Ne félj, csak higgy!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima