Mi az erő?

„Legyetek erősek és bátor szívűek mind, akik az Úrban reménykedtek!”

31.Zsoltár 25.vers

A Bibliában (ha a számításaim nem csalnak) hozzávetőleg tizenhétszer fordul elő az a felszólítás, hogy „Légy erős!”. Minden helyzet kicsit más, különböző szituációkban, különféle emberek, egy azon dologra lettek felszólítva: legyenek erősek.

Erősnek lenni nem azt jelenti, hogy ökölbe szorítjuk a kezünk és megverjük az első embert, aki csúnyán néz ránk. Nem attól leszünk erősek, hogy túl kiabáljuk azokat, akik nem értenek velünk egyet. Még akkor sem leszünk erősek, ha jobbak vagyunk az ellenségnek titulált személynél. Tudod mi az erő?

Az erő az, amikor reggel felkelve, képes vagy elindulni, ellátni a munkádat, a kötelességeidet, gondoskodni magadról és a családodról, pedig lehet, hogy úgy érzed, teljesen erőtlen vagy.

Erő az, amikor este meghallgatod a szeretteid napi dolgait, pedig annyira fáradt vagy, hogy létezni is alig bírsz.

Erő az, amikor mosolyogsz egy olyan időszakban, amikor szíved szerint zokognál.

Erő az, amikor szeretsz!

A mindenen felül lévő erő pedig az, amikor visszatekintve az életed elmúlt időszakára, a kudarcokra, a bántásokra, a drámákra, a rossz érzésekre, a szeretetlenségre vagy a kilátástalanságra és mindezek ellenére kitudod mondani a következő szavakat: „Hálás vagyok az életemért és továbbra is bízom az Úrban!”

Lesznek olyan napok, amikor nem fogsz találni egy okot sem arra, hogy hálás légy vagy szeresd az életed. Lesznek napok, amikor erőtlen leszel és elzárkóznál minden elől. Ezeken a napokon valójában csak erőgyűjtés történik. Ne érezd magad rosszul, ha néha eleged van. Legyen ez az időszak a feltöltődés ideje és meglátod, hamar erőre kapsz.

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima