A béke Istene

A békesség Istene szenteljen meg titeket teljesen, és őrizze meg a ti lelketeket, elméteket és testeteket teljes épségben, feddhetetlenül a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére.

A skandináv mitológiában jellemző elem, hogy az istenségek egymás ellen háborúznak, vagy más lények ellen küzdenek. Nem véletlen, hogy azok akik harcban hősi halált halnak, mind a valhallába mennek, és a ragnarok alatt az istenek oldalán küzdhetnek majd.

A kereszténység ehhez képest egy egész más istenképpel rendelkezik. Megjegyzem én nem bánom. Az az Isten, aki a Biblia lapjaiból megismerhető, sokkal jobban szereti a békét, mint a háborút.

Megannyi pusztítás vesz ma bennünket körül. Háborúk és háborúk hírei érnek el minket is. Annak a következménye kíséri mindennapjainkat, és szenvedünk miatta. Istennek ez nem volt soha célja. Isten egy békés világot teremtett, de Sátán és a bűn mindent tönkretett. Minden ott kezdődött az édenben, és azóta egy küzdelem zajlik a háború ördöge, és a béke Istene között.

Van egy jó hírem. Isten már nyert. Kétezer éve egy kereszten egy néma harcos fájdalmasan vesztette életét, de áldozata végzetes sebet ejtett Sátánon. Isten már nyert, mert Jézus már meghalt érted, és feltámadt. Békét teremtett a békétlen földön, reményt hozott a reménytelenségbe.

Ne feledd! Isten a béke Istene, és a béke mindig nyer!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima