Istenek fegyverzete

"Mi azonban, akik a nappal fiai vagyunk, legyünk józanok, vegyük magunkra a hit és a szeretet páncélját és mint sisakot, az üdvösség reménységét."

1987-ben jelent meg Jackie Chan "Istenek fegyverzete" című akció-vígjátéka. Egy kalandor megtalálja az istenek fegyverzetének egy darabját. Ezek után mindenki megpróbálja elkapni, visszaszerezni tőle. Mindenki meg akarja szerezni, mert legendás erejű tárgyakról van szó. Értékük felbecsülhetetlen, képesek a világot felforgatni.

Bármilyen meglepő, de a mi kezünkben is lehet ilyen fegyver. Pál azt mondja, hogy három olyan fegyverünk van, ami már korábban többször is alapjaiban rengette meg a világot. Olyan vértünk van, amin nem hatol át semmilyen kard. Olyan sisakunk van, ami a legerősebb buzogány ütésétől is megvéd bennünket.

A hitet és szeretet mint páncél viseljük. Egy mellvértként takar be bennünket.
1. A hit véd minket, hogy el ne veszítsük az irányt. El ne veszítsük azt, akire tekintenünk kell. A hit egy támpontot ad az életben, amivel bármilyen nehézségen át tudjuk küzdeni magunkat, mert látjuk a célt. A hit véd attól, hogy rossz irányt vegyünk amikor csüggedhetnénk.
2. A szeretet a szívünket védelmezi, és a körülöttünk lévőket. A szeretet által az érzelmeink, az érzéseink, az élményeink megváltoznak. Mondanám, hogy csak szépülnek, de nem teljesen igaz. Ha bántják akit szeretünk, az jobban fáj. Mindenesetre a szeretet védi a szívünket. Megvéd a magánytól, a hiánytól, attól, hogy a környezetünkre, mint szükséges rosszra tekintsünk. A szeretet a szívünket védi.
3. A remény az üdvösségben megvéd attól, hogy vádoljuk magunkat bármit is tettünk. Jézus már meghalt érted. Miért ostoroznád magad?! Az üdvösség reménye véd bennünket, hogy mikor Sátán (vagy egy másik ember) a fejünkhöz vágja, hogy milyen rosszak vagyunk, tudjuk azt mondani: "De engem már megváltottak."

Tiéd ez a fegyverzet, hát használd! Vedd fel, mert ha csak a sarokban porosodik, akkor értelmetlen a nagy erő! Vedd fel, és járj benne büszkén, teljes védelemben!

Ez Isten emberének fegyverzete!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet