Él, mint hal a vízben

„Mert mi a Lélek által, hitből várjuk az igazság reménységét.”

Galátziabeliekhez írt levél 5. fejezet 5. vers

Él, mint hal a vízben. Mondjuk ezt arra az emberre, aki jól érzi magát a bőrében. Aki vígan, gondtalanul és szabadon lubickol az életben.

S hogy miért hozom ma ide ezt a szólást? Mert véleményem szerint tökéletesen magában foglalja Pál apostol válaszát a Galátziabeliek és sok mai keresztény ama kérdésére, hogy mit jelent szabadnak lenni Krisztusban?

Hiszen, ahogy a hal számára a víz, mint élettér egyben börtön, másrészt az élet, a szabadság, úgy az Istennel való kapcsolattartás eszközei, az imádság, az Igetanulás, az önmegtartóztatás, a böjt, a törvény, a szombat, a gyülekezetbe járás is megkötözöttségnek tűnhetnek, de nélkülük a Lélek által újjászült keresztény ember nem létezhet.

Számunkra Jézus a végtelen tenger.

Egyesek mégis szűknek érzik és csábítja őket a szárazföld, a test kívánságainak kiszolgálása, (varázslás, részegség, harag, bujálkodás, stb. Gal.5:20-21.vers) vagy akár egy biztonságosabbnak tűnő saját bejáratú akvárium, így az önzés vagy az önmegváltás csapdájába keverednek, de végül partra vetett halként végzik.

Jézus, a szeretet, az öröm, a békesség, a szívesség, a hűség, a szelídség végtelen tengere arra hív, gyere, ismerd meg és merülj el benne egyre-egyre jobban.

Élj szabadon Krisztusban, mint hal a vízben!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia