A nagy kérdés!

„Most azért megmarad a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet.”

Első korinthusi levél 13.fejezet 13.vers

Szerinted mi az az egy dolog, amire itt a Földön és majd fent a Mennyben is szükségünk lesz? Van egyáltalán olyan földi dolog, amire a Mennyben is szükségünk lehet?

Majdnem biztos vagyok benne, hogy mindannyiunkban felmerült már a kérdés legalább egyszer életünk során, hogy vajon fognak-e ránk emlékezni… Nagy kérdés ez, hiszen a legtöbbünk nem talált fel gyógyíthatatlan betegségre ellenszert és még csak Nobel-díjat sem kaptunk valami nagy találmányért. Mennyivel egyszerűbb lenne akkor a kérdésre adott válasz… De, sajnos nem találtunk vagy fedeztünk fel ismeretlen dolgokat és nem alkottunk világhírű műveket. Mindezek ellenére mit szólnál ahhoz, ha azt mondanám, hogy fognak rád emlékezni!?

Pál apostol egy egész fejezetet szentelt egy olyan érzésnek, amelytől néhányan tartózkodnak. Vannak, akik a gyengeség jeleként definiálják, de nevezhetjük az egyik legveszélyesebb érzésnek is. Mindezek ellenére inspirálóan hatott megannyi íróra, költőre és festőművészre. A legtöbb érzés nagy erővel bír, de ez az egyetlen, amely képes két ellentétes dologra: jelenléte felmelegíti a leghidegebb szívet, hiánya viszont megfagyasztja és keménnyé teszi azt. Pál oly’ annyira fontosnak tartja, hogy egy fejezeten keresztül ecseteli mélységét és erejét. Ezen érzés mellett a nyelveken szólás, a tudás, a bölcsesség, a nagylelkűség vagy az ismeret eltörpül. A felsorolt dolgok értékesek, de ha ez az érzés nincs mellettük, akkor semmivé válnak.

Az apostol a fejezet végén 3 nagy értéket sorol fel, amellyel jó, ha rendelkezünk: hit, remény és a szeretet. A hit és a remény egy ponton túl már megszűnik, hiszen amikor találkozunk a Jó Istennel, már nem kell reménykedjünk, hinnünk abban, hogy ez bekövetkezik, hiszen bekövetkezett. A szeretet viszont ott sem szűnik meg. Továbbra is velünk marad, hiszen általa értünk, érzünk és tapasztalunk meg mindent.

Ha maradandót szeretnél alkotni, akkor nem kell nagy dolgokat tenned, csak egyszerűen szeretned. Ha így teszel, akkor megtetted a legnagyobb dolgot, ami a világon létezik és ami miatt mindig emlékezni fognak rád!

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet