Mondj rá áment!

"Mert Istennek minden ígéretére őbenne van az igen, és ezért általa mondunk áment Isten dicsőségére."

Amikor év elején fogadalmat teszünk, rengetegszer belebukunk. Legalábbis én rengetegszer feladtam. Minden évben az év első hetei a próbakövei a fogadalmainknak. Ilyenkor derül ki, hogy mennyire gondoltuk komolyan, amit pár nappal korábban az új kezdet reményében komolyan, vagy könnyelműen ígértünk.

Azt mondják, hogy a Biblia tele van ígéretekkel. Állítólag ha szeretnénk, akár minden napra találnánk benne valami pozitív, lelkesítő gondolatot. Még jó, hogy ezek az ígéretek nem olyanok, mint a mi újévi fogadalmaink. Ha olyanok lennének, nagyon kétségbe ejtő lenne a helyzet.

Isten megígérte Ádámnak és Évának, hogy lesz megváltó, és úgy is lett. Megígérte Ábrámnak, hogy nagy nép lesz, és Ábrahám lett belőle. Megígérte Dávidnak, hogy a fia építi majd fel a templomot, és Salamon, a világ legbölcsebb embere csodálatos templomot épített Istennek. Megígérte Dánielnek, hogy vége lesz a babiloni fogságnak, és a nép hazatért.

Isten megtartja ígéreteit. Minden amit mondott, igaz. Éppen ezért miért kételkedsz benne, hogy betartja amit neked ígért? Miért kéne felmerüljön a legkisebb bizonytalanság afelől, hogy mindent megtesz amit mondott?

Isten megígérte, hogy vége lesz a szenvedésnek. Jézus megígérte, hogy visszajön. Megígérte, hogy egy új, tökéletes világban élhetünk Vele. Megígérte, hogy ez hamar megtörténik. És ami a legfontosabb: Megígérte, hogy te részese lehetsz, mert Ő megváltott.

Miért kételkednél? Inkább mondj rá áment!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

A meghallgatott ima

Isten terve