Mi a célod?



"Igazságos Atyám, a világ nem ismert meg téged, de én megismertelek, és ők is felismerték, hogy te küldtél el engem. És megismertettem velük a te nevedet, és ezután is megismertetem, hogy az a szeretet, amellyel engem szerettél, bennük legyen, és én is őbennük.”
János 17.25-26

Azon az éjszakán Jézus teljes szívéből könyörgött a tanítványaiért. Elérkezett a nap, amelyért Ő a Földre jött, amikor magára vette bűneink terhét és átélte a kárhoztatást. A tanítványok ezt ott és akkor még nem értették meg. Számukra a keserű csalódás a súlyos megpróbáltatás ideje volt ez. Az evangélium hirdetését ezután emberek által fogja tovább vinni Isten. A tanítványok küldetése az, hogy megismerhetővé tegyék Jézust és Jézus által az Atyát az életük, lelkületük, szavaik, cselekedeteik által. Ezért könyörög értük olyan komolyan és buzgón Jézus. A fenti részlet Jézus imájának utolsó szavai, amelyben a végső célt megfogalmazza: „az a szeretet, amellyel engem szerettél, bennük legyen, és én is őbennük.” Krisztus nem egyszerűen velünk akar lenni, hanem bennünk élni és rajtunk keresztül cselekedni.

Téged is hív, hogy felismerd azt, hogy Ő közvetlenül az Atyától jött azért, hogy megismertesse veled Istent, aki a szeretet. Hív, hogy megismerd a nevét, azaz a jellemét és a hatalmát. Mindezzel pedig az a célja, hogy szívedben lakjon és a te hangodon keresztül szóljon, a te tekintetedben legyen láthatóvá, a te kezeddel gyógyítson.

Elfogadod-e ezt saját célodként, küldetésedként?

Legyen áldott a napod!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima