A kezed is járjon, ne csak a szád!


“Aki mindig csak a szelet figyeli, nem vet, és aki csak a fellegeket lesi, nem arat.”


Ha csak a problémákkal foglalkozunk, kifogásokat keresünk, nem érünk el semmit. Ha csak ellenségeket gyártunk, saját magunk, vagy mások hibáira összpontosítunk, a munka nem halad. Sajnos én hajlamos vagyok erre.

Egy alkalommal a Sziget fesztiválon egy elsősegély tréningen az oktató a következőket mondta arra a kérdésre, hogy mi van ha rosszul csináljuk az újraélesztést: “Bármi amit teszel, növeli annak a földön fekvő egyénnek az esélyét. Halottabb már nem lesz, a törött borda meg begyógyul.”

Csak az hibázik, aki tesz valamit, de csak az érhet is el eredményeket. Ha csak a körülményeket vizsgálod, a hibákat, vagy azoknak lehetőségét keresed, akkor a munka megáll. Persze tervre szükség van, de ahogy szüleink mondták sokszor: “A kezed is járjon, ne csak a szád!”

Amikor egy feladat előtt állsz, és mint egy hatalmas szikla emelkedik eléd, az hogy nézed még nem fogja elgördíteni az útból. Persze gondold végig,hogyan csinálod, mert még a végén sérvet kapsz, de attól, hogy csak nézed, még semmi nem változik.

Nincs különbség abban a munkában sem, amit Istennek végzel. Amikor valakivel beszélek a misszióról, szinte mindig tucatnyi kifogást mondanak el, amiért nem működik. Persze nem egyszerű, de egy dolog kell igazán. Csinálni. Ha nem teszel semmit, nem történik semmi.

Ma döntsd el, hogy elkezded végezni a munkát, amit Isten rád bízott, és kezdd el csinálni!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet