Jézus kérése


 „Atyám, akiket nékem adtál, akarom, hogy ahol én vagyok, azok is én velem legyenek; hogy megláthassák az én dicsőségemet, amelyet nékem adtál: mert szerettél engem e világ alapjának felvettetése előtt.” 

(János evangéliuma 17. fejezet 24. vers)

Az Olajfák hegyének tövében, az Aranykapuval szemben, a Minden népek temploma szomszédságában ma csupán pár tucat olajfa őrzi a Getsemáne-kertben történtek emlékét. Júdás árulása, Jézus elfogatásának pillanatai és az ezt megelőző közbenjárói könyörgés.

Valahányszor itt járok, a következő érzések törnek fel bennem:

Csodálat – azért, ahogy Krisztus tudva, hogy mi vár rá, hogy megkínozzák és megölik, mégsem menekült el, hanem azt mondta: mindazáltal a te akaratod legyen meg Atyám!

Bűnbánat – azért, mert a tanítványokhoz hasonlóan én is sokszor ugyanúgy alszom, mikor imádkozni kéne; vagdalkozom, ahelyett, hogy Rá hagyatkoznék; elfutok a feladatok elől; letagadom, hogy ismerem, vagy elárulom néhány csillogó ezüstért.

Hála – azért, hogy a bűneim, a tagadásaim, az árulásaim ellenére itt ebben a kertben vért verítékezve értem is könyörgött és a szelíd, szerető szavai most is megtérésre hívnak.

Felismerés – mégpedig az, hogy ezt a kérést; „Atyám, akiket nékem adtál, akarom, hogy ahol én vagyok, azok is én velem legyenek” csak akkor teljesítheti az Atya, ha én is akarom.  

Elhatározás – Uram, itt vagyok, mert szeretnék Veled lenni! Látni és érezni akarom a Te szerető ölelésed!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet