Műemlékvédelem


„Nem tudjátok, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke bennetek lakik? Ha valaki Isten templomát beszennyezi, azt elpusztítja Isten, mert Isten temploma szent, és ez a templom ti vagytok.”

Pál első levele a korinthusiakhoz 3:16-17

Lehet, hogy megesett már veled is, Kedves Olvasó, hogy úgy érezted, annyira mindegy a létezésedet. Mindegy, hogy lélegzel, vagy sem, és esetleg az is megfordult már a fejedben, hogy ha kiszállnál a sorból, nem hiányoznál senkinek. Nem kell válaszolnod, még bólintanod sem, Isten ismeri még a ki nem mondott gondolataidat is.

Ez egy teljesen természetes, emberi érzés, nem baj, hogyha átfutott már ilyen a fejeden, esetleg ki is mondtad hangosan. A baj ott van, ha senki sem állítja ennek az ellenkezőjét, és egyedül kell megküzdened az élet nyomasztó terheivel.

Ma reggel ezért maga Isten mondja: kimondhatatlanul fontos vagy nekem! Számít a létezésed, minden lélegzetvételed és szívverésed. Számít a véleményed akkor is, ha már elfáradtál annak képviselésében, és úgy érzed, csupán szélmalomharc az egész. Számít, amit teszel, amit mondasz, amit képviselsz. De legfőképpen: te magad számítasz! Akkor is, ha mindazt elvesszük, amit tettél, mondtál, amiért harcoltál, amit létrehoztál. Számítasz te magad!

Mert Isten megalkotott téged, te az Ő képmása vagy, Lelke által részt vesz az életedben, kapcsolatban van veled, és soha nem hagy magadra. Fontos vagy neki, mert az életével fizetett érted pusztán azért, mert szeret úgy, ahogy vagy. Szereti azt, aki vagy, és azt is, akivé válni szeretnél.

Olyan egyértelmű ez (és még annál is egyértelműbb ez Isten számára), mintha arról kezdenék el beszélni, hogy az ókorból fennmaradt műemlékeket védenünk kell. Isten számára még ezeknél a többszáz és többezer éves emlékeknél is értékesebb vagy, és ő még annál jobban is meg akar őrizni, mint ahogy mi védjük ezeket a leleteket. A létezésed ára felbecsülhetetlen.

Ma vigyél csak ennyit magaddal!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet