A kemény munka kifizetődik


 "Aki lustán dolgozik, elszegényedik, de a szorgalmas munka meggazdagít.

 

Példabeszédek könyve 10.fejezet 4. verse


Hallottad már, hogy mindent elérhetsz, ha keményen dolgozol? …én is! Mi az hogy mindent, mi az hogy meggazdagít a sok munka.

A materiális értékekbe vetett hitem már rég elpárolgott. Abban a világban, amelyik az alapján áraz be, hogy milyen az autód, a telefonod, a ruhád márkája nem tudok élni. Abban a világban ahol harminc perc alatt tudsz hozzá jutni egy álmaidat megvalósító minimum 4 évig tartó hitelhez, nem akarok létezni, mert mindez valamilyen illúzió keltés eredménye.

Az a világ, amiben én élek a kemény és szorgalmas munka nem a kizsákmányolásról, hanem a megbecsülésről, a folyamatos fejlődésről és az eredményességről szól.

Isten olyan világot teremtett, ahol az emberi értékek hozzásegítenek a gazdagsághoz, ami nem egyértelműen materiális javakban mérhető. A kemény és szorgalmas munka megteremti a lelki békét és nyugalmat, hogy a munkánkat a lehető legjobb tudásunk szerint, alázattal és becsülettel végezzük el.

Valódi gazdagságot jelent, ha tudunk tanulni a hibáinkból, ha elfogadjuk az építő kritikát, ha a konkurensünkre is képesek vagyunk tisztelettel tekinteni és beszélni róla.

A kereszténység egyik alapvetése a folyamatos növekedés Krisztusban, ami nemcsak egy elvont fogalomként értelmezett hitelv, valamiféle másik élet gyakorlása a munka után, hanem az eszmeiség kifejeződése a cselekedeteinkben.

Gazdag csak akkor leszel, ha folyamatosan monitorozod magad, és összhangba hozod az életed az Alkotóddal

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet