Az Alkotó


„Uram, atyánk vagy te mégis! Mi vagyunk az agyag, te a mi formálónk, kezed alkotásai vagyunk mindannyian.”

Ézsaiás könyve 64.fejezet 7.vers

Visszaemlékezve általános-, és középiskolai rajz óráimra egy valamit biztosan kijelenthetek: nem voltam a legszebben rajzolók között. A legegyszerűbb csendélet is rettenetes kínlódások között született meg. Szerettem alkotni, legyen szó babaházról, bármilyen gyermeki játékról vagy színezésről, de a rajz valahogy nem működött. Felnőttként az egyik legnagyobb alkotói szenvedélyem az írás lett és azt hiszem nem mondok újat, hogy a rajzolási tehetségem még most is a pálcikaember megrajzolásáig terjed.

Sok kiemelkedő tehetség van a világban, akik festőként, vizuális alkotóként tevékenykednek és hatalmas sikerük van. Ámulva nézem munkájukat egy-egy kiállítás alkalmával és csak csodálni tudom, hogy ilyen szinten művelik az alkotást és fantasztikus módon tudják átadni érzéseiket. Itt azonban csak tárgyakról van szó. Mit szólnál ahhoz, ha azt mondanám, te is egy alkotás vagy?!

Ismerek egy Alkotót, aki a világ összes művészénél precízebben alkot, mégpedig személyeket, lelkeket, életeket. Alkotói munkájában soha nem fárad el és mindig tud valami újat mutatni alkotásának tárgya számára. Mindig rajzol új utakat, lehetőségeket, pillanatokat, embereket a vászonra. Engedi, hogy az alkotása formálódjon, Ő pedig csendesen terelgeti.

Lehetnek elakadásaid az életben, nehezebb periódusaid vagy összezavarhat a világ. Történhetnek balesetek, hozhatsz rossz döntéseket, tévedhetsz másik útra, de egy valamit ne feledj: nem maradsz Alkotó nélkül! Isten olyan művész, aki fáradhatatlanul vigyáz ránk és terelgeti utunkat. Formál a hibáink által és kiemel a nehéz helyzetekből. Kívánom, hogy olyan szemmel lásd magad, ahogy Isten lát és tudd megengedni neki, hogy formáljon téged!

Áldott napot!

 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet