A legfontosabb összetevő!


„De én bízom benned, Uram, vallom: Te vagy Istenem!”

Zsoltárok könyve 31.fejezet 15.vers

Mit gondolsz, mi az egyik legfontosabb összetevője egy jól működő emberi kapcsolatnak?

Amikor az Úrral való kapcsolatomon elmélkedem 1 fontos mondat jut eszembe: minden nehézség túl nő rajtam, de Isten túl nő a nehézségeimen. Úgy tudom elképzelni magam, mint egy sötétben botorkáló alak, aki nem látja a következő lépcsőfokot, csak reménykedik benne, hogy nem botlik meg és sikeresen feljebb jut. Isten pedig olyan, akár egy hatalmas oroszlán, aki mögöttem sétál. Szeme folyton rajtam van és figyeli minden lépésem. Időnként támaszt nyújt és kapaszkodót. Így haladok előre a sötétben.

Dávid sokszor volt sötétben. A legtöbb zsoltár olyan időkben íródott, amikor saját bőrén tapasztalta meg a világ kínzását. Ő tényleg elmondhatja, hogy megtapasztalt mindent, ami az ember életébe belefér. Élete hajnalán kiválasztottá lett, majd fénybe került, ahonnan emberi gyarlósága vetette a mélybe. Egyetlen érzés tartotta benne a lelket, egyetlen szó, amely képes volt visszahozni őt a sötétből és amely képes a mi életünkben is csodát tenni!

Dávidot, ahogy időnként valószínűleg téged is, sok támadás ért. Ellenségei folyamatosan tüzeltek irányába és ez a rettegés áthatotta egész életét. A félelem, amelyet érzett, a tehetetlenség, amely beköltözött a szívébe emésztette őt. Szabadulásért, feloldozásért könyörög és azért fohászkodik Istenhez, hogy menekítse ki őt a támadások kereszttüzéből. Isten pedig figyelt Dávid könyörgésére!

Az a helyzet, hogy ez az Isten rád is figyel ma! Amikor Dávid azt mondja, hogy „Te vagy Istenem!”, egy olyan erős kijelentést tesz, amely minden támadást képes elnémítani és Istent cselekvésre indítja.

Tudod mi egy jól működő emberi kapcsolat egyik legfontosabb összetevője? A bizalom. Ez az érzés képes elindítani az embert a másik ember felé. Mennyivel inkább indítja meg Istent a tudat, hogy bízunk Benne?! Gondold csak el és bízz Benne!

Áldott napot!

 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet